WekoAgro klar med Pronto 7 DC på det danske marked

Med en arbejdsbredde på 7,2 meter passer den nye Pronto 7 DC fra Horsch perfekt ind i et 36 meter plejespors-system.

Tusindvis af danske landmænd, maskinførere og maskinstationsfolk besøgte i november måned den tyske landbrugsmaskinmesse Agritechnica i Hannover. Her kunne man blandt andet se en række spændende nyheder fra Horsch – heriblandt den helt nye Pronto 7 DC-såmaskine, som ifølge producenten er opbygget i et lækkert, flot og funktionelt design.

Med en arbejdsbredde på 7,2 meter passer den nye Pronto 7 DC perfekt ind i et 36 meter plejespors-system.

- I tredje træk ud af fem træk laves plejesporet, og derudaf det går, som man pointerer fra den danske importør i Hammel, WekoAgro Machinery. Maskinimportøren er nu klar til for alvor at markedsføre Pronto 7 DC på det danske marked.

Variabelt maskin-setup

Den nye Pronto 7 DC kan fås med det populære Horsch G&F-samsåningssystem eller model PPF med separate gødningsskær.

- Med model PPF er der også mulighed for at samså eller dele gødningen imellem så- eller gødningsskær, mulighederne er mange for den kræsne og professionelle bruger, oplyser man fra WekoAgro Machinery.

Som alle øvrige Pronto-såmaskiner er også Pronto 7 DC standardmonteret med de velkendte, driftssikre og præcise TurboDisc-skiveskær.

WekoAgro oplyser dog, at også et nyt ParaDisc-såskær i et mini-parallelogram-ophæng er på vej fra Horsch og kan tilvælges til Pronto 7 DC.

- ParaDisc vil være egnet på rigtig stiv lerjord samt i stenrige jorde, anbefaler importøren.

ParaDisc kun til Pronto 7 DC i starten

I første omgang vil det kun være muligt at tilvælge ParaDisc til Pronto 7 DC-såmaskinen. Senere vil ParaDisc-såskæret kunne tilvælges til alle Pronto-modeller.

Rækkeafstanden er de i »Pronto-verdenen« så velkendte 15 centimeter, som passer synkront med dækpakkeren, hvor to såskær kører på kanten af hvert dæk.

- Med denne unikke opbygning sikres et fuldstændig ens fundament for alle såskær, og marken afleveres flot jævn efter såning, pointeres det fra WekoAgro.

Også MiniDrill-frøudstyr er en mulighed

Også Horsch MiniDrill-frøudstyr er det muligt at vælge på den nye Pronto. Horsch Connect med fjernsupport samt indsåning fra mobilen kan også tilvælges til Pronto 7 DC.

Graduering af såsæd og gødning (og frø med MiniDrill) samt GPS-styret sektionskontrol, tænd og sluk i foragre er standard på al Horsch-såteknik, blot den nødvendige Isobus-skærm med RTK-signal og med koder er til rådighed i traktoren.

- Typisk er mange traktorer i dag monteret med en moderne Isobus-skærm med RTK-autostyring og alle funktioner og koder er til rådighed, slutter man fra WekoAgro Machinery.

Læs også