Flere landmænd kan nu søge om minivådområder

Nu kan endnu flere landmænd søge om minivådområder, efter at reglerne er blevet ændret. Landboformand opfordrer kolleger til at se på mulighederne på deres ejendom.

De nyeste ændringer i minivådområdeordningen gør, at Hans Gæmelke, formanden for Djursland Landboforening, nu også har mulighed for at søge om et minivådområde.

- Jeg synes, at det er rigtig godt, at endnu flere har fået muligheden for at søge om et minivådområde. Jeg vil da gerne opfordre alle mine kollegaer til at se på mulighederne på deres ejendom, lyder det fra formanden i en pressemeddelelse.

De nye muligheder er opstået efter, at de oplande, hvor man siden Vandområdeplanerne blev indført, ikke har kunnet etablere minivådområder, nu er sat sammen i oplandsgrupper.

Er der ét af oplandene i gruppen, som har et indsatskrav, kan alle søge om at etablere et minivådområde, forklarer Djursland Landboforening i pressemeddelelsen.

- Jeg vil da gerne opfordre alle mine kollegaer til at se på mulighederne på deres ejendom

Hans Gæmelke, formand, Djursland Landboforening

Gratis hjælp

En anden ændring i ordningen er, at det ikke længere er et krav, at 80 procent af et minivådområdes drænopland skal udgøres af omdriftsarealer – fremover er det blot et krav, at 80 procent af minivådområdets drænopland udgøres af landbrugsarealer.

Derudover bliver ordningen fremadrettet toårig og gælder for ansøgningsrunderne i 2024 og 2025.

- Du kan få gratis hjælp til at søge om tilskud til etablering af et minivådområde, samt gratis hjælp til at planlægge og designe dit minivådområde hos udtagningskonsulenterne, lyder det fra Djursland Landboforening, der tilføjer:

Hvis du ikke allerede er i kontakt med en udtagningskonsulent, er det en god idé at kontakte én nær dig allerede nu, da årets ansøgningsrunde slutter den 30. september.

Læs også