Nyt interaktivt showroom for fødevarer åbner i Aarhus

I dag åbner Food Nation Visitor Centre i Aarhus samarbejde med Business Region Aarhus for at præsentere fødevare- og landbrugssektoren for potentielle virksomheder og medieinteressenter.

Danmark har længe været frontfigur indenfor fødevarer i international skala. Siden åbningen af Food Nation Visitor Centre i København i 2018 er over 2.317 besøgende fra mere end 29 lande kommet helt tæt på den danske fødevareklynge gennem fortællingen om, hvordan danske løsninger og produkter bidrager til at imødegå fremtidens globale udfordringer. Nu står endnu et Visitor Centre for skud, denne gang i smilets by, Aarhus i Agro Food Park.

 -    Ved at åbne et Visitor Centre i Aarhus kan vi nu bringe endnu flere internationale interessenter helt tæt på eksportparate virksomheder og byde velkommen til historien om en ledende dansk fødevarenation”, siger Torben Ladegaard, formand for Food Nation i en pressemeddelelse. 

Food Nation Visitor Centre introducerer delegationer for fødevareklyngens styrkepositioner på tværs af værdikæden. Det bliver præsenteret gennem en guidet storytelling om løsninger og resultater fra den danske fødevareklynge på en informerende og inspirerende måde. 

Åbningen af centret i Aarhus markeres med taler fra bl.a. finansminister, Nicolai Wammen, formand for Food Nation, Torben Ladegaard, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Hedensted Kommune, Kasper Glyngø, og administrerende direktør i Arla, Peder Tuborgh.

I pressemeddelelsen melder Kasper Glyngø om stor tillid til projektet. 

-    Arbejdet med at bidrage til profileringen af danske fødevarevirksomheder overfor potentielle og eksisterende samarbejdspartnere fra hele verden styrkes med etableringen af Food Nation Visitor Centre. Vi er glade for, at virksomheder og organisationer har endnu en mulighed for et stærkt fundament for øget samarbejde på tværs af landegrænser”, fortæller Kasper Glyngø, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Hedensted kommune i. 

Food Nation Visitor Centre står klar trods Covid-19 til at byde gæster velkommen, der ønsker at få mere indsigt i den danske fødevare- og landbrugssektor enten fysisk eller online. 

Læs også