Sven Agergaard bliver igen formand for Sagro

Griseproducent og formand i Herning-Ikast Landboforening Sven Agergaard blev på et bestyrelsesmøde tirsdag aften valgt som formand for SAGRO - igen.

Sidst blev Sven Agergaard formand for Sagro efter fusionen mellem Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning i 2016. Da han også blev formand for Herning-Ikast Landboforening, valgte han dog at overlade pladsen til daværende næstformand Søren Søndergaard i april 2018, fordi han vurderede, at det var en for stor opgave at bestride begge formandsposter.

Situationen er dog en anden i dag, hvor både Sagro og landboforening er i stabil drift.

- Det er jo en fornøjelse at være formand i et selskab, der er præget af så meget engagement og vilje, siger Sven Agergaard, og roser ledelse og medarbejdere for at have arbejdet så godt og hårdt gennem coronakrisen. 

- I en situation, der er skrækkeligt for erhvervet, har Sagros medarbejdere gjort alt, der kan gøres for avlerne. Det kan man da kun blive stolt og glad over, tilføjer han.

Valget af en ny næstformand er foreløbigt udskudt til efter generalforsamlingerne i foreningerne og Sagro i starten af det nye år.

Læs også