Yoghurt-gigant fyrer 2.000 medarbejdere

Den fransk-baserede fødevarekoncern Danone har været nødt til at hive sparekniven frem i et forsøg på at komme coronakrisens negative indvirkning på virksomhedens økonomi til livs.

En af verdens største yoghurtproducenter, Danone, vil nedlægge op til 2.000 stillinger, herunder hver fjerde position i sit globale hovedkvarter i et forsøg på at stoppe blødningen forårsaget af Covid-19. Det skriver Bloomberg.

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau overvejer selskabet at flytte dets globale hovedkvarter tættere på basen af dets franske operationer i Paris i håbet om opnå en årlig omkostningsbesparelse på 1 milliard euro (7,4 milliarder danske kroner) inden 2023. 

Chief Executive Officer Emmanuel Faber, der startede året med fokus på bæredygtighed, skifter takt for at løse interne ledelsesmangler. Virksomheden har kæmpet i årevis for at puste liv i sin europæiske mejeridivision trods introduktion af snesevis af nye produkter. Nu med pandemien ruller dens flaskevandsafdeling, da restauranter lukkes ned.

- Vi havde strukturelle svagheder i den måde, vi arbejdede og organiserede på. Vi overinnoverede og skubbede produkter, som vi ikke var i stand til at støtte, eller som ikke ville gøre det til en varig innovation. Det var misbrug af ressourcer, sagde Emmanuel Faber i et opkald til analytikere.

Danone sælger sine produkter på over 120 markeder og beskæftiger over 100.000 medarbejdere på verdensplan.

Læs også