Amerikansk fastfoodkæde sagsøger fjerkræleverandører for price fixing

Den amerikanske fastfoodkæde, Chick-fil-A, sagsøger landets top kyllingeleverandører og hævdede, at leverandørerne kunstigt hævede priserne på milliarder af dollars af sine indkøb i den seneste retssag, der stod over for fjerkræindustrien.

Retssagen, der blev indgivet fredag, nævner 17 tiltalte, herunder Perdue Farms, Tyson Foods Inc, Pilgrim's Pride og Sanderson Farms Inc. Påstanden lyder, at de delte bud og prisoplysninger, hvilket førte til at fastfoodkæden Chick-fil-A betalte for meget for forsyningerne.

Det amerikanske justitsministerie har anklaget ti industriledere i separate sager i år, og adskillige leverandører har stået over for retssager om sammensværgelse af oppustning af slagtekyllingepriser fra købmænd, detailhandlere og forbrugere. Slagtekyllinger tegner sig for størstedelen af kyllingekød, der sælges i USA.

I oktober erklærede Pilgrim's Pride, som ejes af den brasilianske kødpakker JBS SA, skyld i en sammensværgelse for at begrænse konkurrencen i salget af kyllingeprodukter og betalte en bøde på 110,5 millioner dollars (679 millioner kroner).

Chick-fil-A, bedst kendt for sine stegte kyllingesandwiches, søger uspecificeret erstatning og får dækket sine juridiske udgifter.

Stor detailhandelskæde går med i søgsmål

Den amerikanske storkæde Target er den seneste detailhandler, der anklager nogle af landets største kyllingeproducenter for at begrænse fjerkræproduktion og manipulere priser, ifølge en klage indleveret til US District Court.

Det Minneapolis-baserede selskab med 1.900 butikker er den seneste til at sagsøge kyllingeproducenterne, Kæden tilslutter sig nu supermarkedskæden Fresh Market, Wawa Inc. nærbutikker, måltidsleverandøreren Bob Evans Farms Inc. og Cracker Barrel Old Country Store Inc. restauranterne.

Læs også