Fyrer 2.000 medarbejdere: Kemigigant skal spare 1,5 mia. årligt

BASF indleder nu store strukturelle ændringer i sin Global Business Services-enhed. Målet er at opnå besparelser i milliardklassen – årligt.

Verdens største kemivirksomhed BASF går nu ind i implementeringsfasen for omlægningen af sin serviceenhed, der blev annonceret i september 2020. Det skriver de i en pressemeddelelse fredag.

Målet er at spare 200 millioner euro årligt fra 2023, eller hvad der svarer til 1,488 milliarder kroner.

Sparerunden betyder blandt andet, at der venter fyringssedler til op mod 2.000 medarbejdere i virksomheden, hvoraf 600 af stillingerne er placeret i hovedkvarteret i Ludwigshafen.

Samler tjenester i mindre enheder

En stor del af de tjenester der i dag leveres af medarbejdere fra Global Business Services-afdelingen til BASF’s forretningsenheder skal desuden samles i såkaldte ”hubs”. Disse hubs vil blive placeret i de eksisterende BASF-delte servicecentre i Berlin i Tyskland og Montevideo i Uruguay, samt i Kuala Lumpur og Malaysia.

- Når disse ansvarsområder er samlet, vil processerne blive yderligere harmoniseret og standardiseret for at opnå yderligere effektivitetsgevinster. Til dette formål implementerer Global Business Services-enheden også en omfattende digitaliseringsstrategi, skriver de i pressemeddelelsen.

Ifølge foreløbige regnskabstal fra BASF faldt salget med 1,2 milliarder kroner til godt 440 milliarder kroner i 2020, hvor blandt andet landbrugsforretningen særligt trak ned. Virksomheden beskæftiger mere end 117.000 medarbejdere på tværs af hele koncernen.

Læs også