Skive-virksomheder hjælper hinanden i udlandet

Business Skive har med succes taget initiativ til at markedsføre en gruppe eksportvirksomheder på polsk landbrugsmesse.

En række virksomheder på Skiveegnen er på initiativ fra Erhvervsorganisationen Business Skive gået sammen i et fællesskab, som skal markedsføre dem i udlandet.

- Vi har samlet en gruppe af virksomheder på Skiveegnen, der alle leverer løsninger til landbruget, men ikke konkurrerer med hinanden. Samtidigt vil de også gerne eksportere mere til udlandet og kan hver især byde ind med erfaringer og netværk, som kan komme hele gruppen til gavn. Det har i første omgang ført til et samarbejde om at præsentere sig samlet på en stor landbrugsmesse i Polen, siger erhvervskonsulent Frank Petersen, der arbejder med eksport og virksomhedsudvikling hos Business Skive.

Messe i Polen

I den fælles udstillingspavillon på landbrugsmessen Agro Show i den polske by Bednary var der repræsentanter for fire virksomheder fra Skiveegnen: VengSystem i Roslev, der leverer staldventilation, Washpower i Glyngøre, der leverer vaskeløsninger til stalde, Calvex i Skive, der producerer råmælk-systemet coloQuick til kalve på en ny, stor fabrik i Højslev samt A-One Danmark, der fra sit hovedsæde i Skive sælger svinefoder.

- Agro Show var en imponerende messe med mere end 130.000 besøgende, hvor vi fik lejlighed til at tale med mange nuværende og nye, potentielle kunder. Og den fælles Skive-stand fungerede rigtig godt for alle deltagere, siger Åge Staun, administrerende direktør i A-One Danmark.

Henviser til hinanden

Alle fire virksomheder eksporterer i forvejen til lande over hele verden, men vil gerne nå endnu længere ud til de udenlandske landbrug, der kan have brug for de danske kvalitetsløsninger fra Skiveegnen. De foreløbigt fire deltagere i samarbejdet tror på, at de hver især kan bidrage til det fælles eksportfremstød og skaffe hinanden nye kunder.

- A-One har allerede en relativ pæn tilstedeværelse på det polske marked for svinefoder. Men hvis vi gennem vores kontakter i Polen hører om et landbrug, der står overfor en udvidelse, kan vi henvise til for eksempel VengSystem eller Washpower, mens det så i andre sammenhænge er os, der bliver anbefalet. Det er et samarbejde, der giver mening for både os selv og vores kunder, siger Åge Staun.

A-One Danmark byder også ind til samarbejdet med gode kontakter til polske landbrugsmedier, hvor Skive-samarbejdet blev markedsført op til messen i Bednary.

- Tilsammen kan vi fortælle om de værdier, som dansk landbrug bygger på. Åbenhed, effektivitet, tillid, sporbarhed og klimavenlige løsninger har udviklet virksomhederne i vores landbrugserhverv til internationale spillere, hvor oprindelsen i Danmark er en kvalitet i sig selv. I vores Skive-klynge understreger vi denne fælles platform og peger samtidigt på, at vi har et godt og tæt samarbejde som nabovirksomheder, siger Åge Staun.

Efter den veloverståede premiere i Polen er der allerede planer om at fortsætte samarbejdet i andre lande. Og gerne sammen med endnu flere danske landbrugsvirksomheder.

Læs også