DC går ind på markedet for læderhandel efter opkøb

Danish Crown går nu ind i læderhandel. Koncernen er gennem datterselskabet Scan-Hide blandt verdens førende indenfor salg af kreaturhuder til læderindustrien. Nu udvides aktiviteterne til at handle med færdigt læder gennem virksomheden Nordic Spoor. Det sker med købet af alle aktiviteter i Viborg-virksomheden Trendline.

For to år siden etablerede Scan-Hide brandet Spoor for at sælge kreaturhuder til læderindustrien, hvor der er fuld sporbarhed helt tilbage til landmanden. Interessen for konceptet har været konstant stigende, og derfor tager Scan-Hide nu næste skridt og køber alle aktiviteter i Trendline, der er en af Nordens førende aktører på salg af læder til møbelindustrien, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Trendline, Spoor, Scan-Hide og Danish Crown er et perfekt match. Som de første i verden kan vi tage ansvaret for at sikre transparens i hele kæden fra landmanden til producenten af møbler, tasker eller sko. Samtidig kan vi som de eneste tilbyde fuld sporbarhed og levere dokumentation på ansvarlighed i alle led, og det giver os en unik markedsposition, siger Michael Søndergaard, der er administrerende direktør for Scan-Hide med hovedsæde i Vester Skerninge på Fyn.

Viborg-selskabet Trendline har en lang historie som leverandør af læder. Selskabet blev grundlagt i år 2000 og er ejet af grundlæggeren Klaus Væsel, der fortsætter som daglig leder på salg og udvikling. Med udgangspunkt i et indgående branchekendskab har han skabt en solid virksomhed, der har et meget tæt samarbejde med kunderne som sit DNA.

- Det har gennem en årrække været en drøm for mig at kunne fokusere forretningen på læder produceret af danske og nordeuropæiske kreaturhuder. Netop danske og nordeuropæiske kreaturhuder er internationalt anerkendt for at have en meget høj kvalitet. Samtidig kan vi gennem Spoor som de eneste tilbyde fuld sporbarhed i stor skala, så jeg glæder mig enormt til at se Nordic Spoor vokse i de kommende år, siger Klaus Væsel.

Købet af aktiviteterne i Trendline er helt i tråd med Scan-Hides og Danish Crowns Feeding the Future-strategi. Kernen i den handler om at øge værdien af andelsejernes råvarer. Det skal ske gennem forædling og udbygning af værdikæden, så man kommer tættere på forbrugerne. Kreaturhuder er et biprodukt af mejeri- og kødproduktion. Med købet af aktiviteterne i Trendline bliver forarbejdningen af kreaturhuder til færdigt læder nu en tilsvarende værdikæde til gavn for både landmændene og aktørerne i mode- og møbelindustrien.

- Vi ser et stort potentiale i Nordic Spoor. Forretningsmodellen er gennemprøvet, og der er masser af muligheder for at skabe vækst i de kommende år. Samtidig er det helt centralt, at vi kan klikke Trendlines aktiviteter direkte på vores nuværende organisation og dermed undgå en kompliceret integration. Derfor er vi ikke i tvivl om, at købet af Trendline allerede fra første dag vil bidrage positivt til vores forretning til glæde for Danish Crowns ejere, de danske landmænd, siger Finn Klostermann, der er administrerende direktør for Danish Crown Beef og formand for bestyrelsen i Scan-Hide.

Læs også