Kongres i eksotiske Firenze vil sætte spot på global husdyrproduktion

Den 1.-5- september afholdes der husdyrkongres i Firenze, hvormed der bliver mulighed for både faglig fordybelse samt kulturel og kulinarisk nydelse.

Den 1.-5. september kommer det til at handle om europæisk husdyrproduktion, når European Association for Animal Production (EAAP) holder sit årlige møde for 75. gang.

Temaet for dette års møde bliver kvalitet i husdyrproduktionen, når det gælder både miljø, dyr og fødevarer, og bliver der mulighed for at fordybe sig indenfor både genetik, ernæring, dyresundhed og -velfærd, præcisionslandbrug med mere, hvor både nye og igangværende forskning vil blive fremlagt.

Italiensk landbrug på tæt hold

Desuden vil der blive mulighed for at deltage i ekskursioner, der giver indblik i italiensk landbrug i såvel alpine områder som i middelhavsregionen.

Disse ture vil især sætte spot på særligt bæredygtig husdyrproduktion og produktion af høj-kvalitetsprodukter, hvoraf mange af dem certificerede som PDO (Beskyttet Oprindelsesbetegnelse) eller PGI (Beskyttet Geografisk Betegnelse).

Kultur og kulinariske specialiteter

Eftersom mødet afholdes i Toscanas smukke hovedstad Firenze, der betyder »den blomstrende«, giver det deltagerne rig lejlighed til at forene faglighed og kultur. Firenze, som også er kendt som renæssancens hovedstad, vil desuden byde på kulturelle og kulinariske oplevelser, herunder smagsprøver på lokale produkter som Chianti-vin og den særlige Fiorentina-steak, der er et stort og mørt stykke kød skåret fra midterstykket af kalven.

Tilmelding på mødets officielle hjemmeside EAAP2024.org er nødvendig for at kunne deltage i kongressen. Her kan man, ud over det fulde program, kan finde mere information om både møde og tilmelding.

Læs også