Kultiveret foie gras til godkendelse i EU

Den franske fødevareproducent Gourmey har ansøgt om markedsføringstilladelse for sin kultiverede foie gras i EU. Det er den første ansøgning om kultiveret kød i EU og virksomheden ansøger ligeledes i USA, Storbritannien, Singapore og Schweiz. Det skriver foodprocesfokus.

Forskellen på kultiveret kød og konventionelt kød ligger i metoden, hvor kultiveret kød produceres i dyrkningsfaciliteter i laboratorier i stedet for ved opdrætning af dyr. Forskning viser, at kultiveret kød produceret ved vedvarende energi kan reducere klimaudledningerne med op til 92 procent og reducere luftforureningen med 94 procent sammenlignet med konventionel kødproduktion.

Ansøgningen fra Gourmey kommer næsten et år efter Aleph Farms ansøgte om godkendelse af sit kultiverede oksekød i Schweiz og Storbritannien.

En godkendelse af kultiveret kød sker under Novel Foods Regulation, som er en af verdens mest omfattende fødevaresikkerhedsrammer. Når det får sin godkendelse kan det sælges i alle 27 medlemslande, herunder Danmark.

Læs også