New zealandsk rekrutteringsfirma vil hapse fyrede slagteriarbejdere

I august fyrede Danish Crown 1.200 medarbejdere, da man valgte at lukke Ringsted-slagteriet en måned før tid. Man fyrede medarbejdere stod derfor uden job, men nu kan der være muligheder i Oceanien, beretter Jyllands-Posten.

Det newzealandske rekrutteringsfirma Canstaff har 400 ledige stillinger i New Zealand og Australien og her vil de gerne have dansk arbejdskraft. Derfor har firmaets direktør Matt Jones, som har en baggrund som landmand i New Zealand, været på besøg i Danmark for at mødes med de fyrede slagterimedarbejdere.

Selvom lande som Indonesien, Indien og Kina er tættere på, er direktøren på udgik efter de danske færdigheder, forklarer han til avisen.

Både New Zealand og Australien har strammet immigrationsreglerne, så man nu er indrettet til at tiltrække arbejdere med specifikke færdigheder, og danskere passer i den kategori. Derfor har Matt Jones også en klar opfordring.

- Det er ikke helt samme løn, men til gengæld er skatten på 20-21,5 procent. Så fordi skattesystemet er massivt anderledes end i Danmark, så kan udbetalingen godt være på niveau. Bare giv det et forsøg. Prøv. Det er New Zealand og Australien. Det er gode mennesker, god work/life balance, og det er begge smukke lande, siger direktøren.

Læs også