Danmarks plantebaserede fødevareposition skal sikres nu

Markedet for plantebaserede fødevarer er fortsat i vækst og betegnes af fagfolk som den første store bølge i den grønne kostomlægning. Den næste bølge, der forventes at indeholde mikrobielt producerede proteiner, fedtstoffer og smagsstoffer, spiller allerede en rolle på flere markeder i udlandet. Et nyt GUDP-netværksprojekt vil sikre, at danske fødevareproducenter får en bid af kagen i tide.

Over de senere år har særligt to ord gået hånd i hånd som både årsag og virkning – fødevarer og klima.

Danmark skal reducere udledningen af klimagasser med 70 procent inden 2030, og der skal være balance i regnskabet i 2050. For at imødekomme de ambitioner er det derfor alfa og omega, at der sker revision på det danske fødevareområde – ikke kun i danskernes kostvaner, men også i måden fødevarerne fremstilles på.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også