Nyt forskningsprojekt sætter skub i dansk cellulært landbrug

Over de næste fem år stiller Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet skarpt på forskningen i cellulære fødevarer gennem projektet »CellFood«. Projektet handler om at skabe grobund for en industri i Danmark, der med stor sandsynlighed kan blive toneangivende for fremtidens fødevareproduktion.

Der kan umiddelbart virke langt fra petriskålen i laboratoriet til svinestalden. Ikke desto mindre kan laboratoriet i fremtiden være et lige så vigtigt element, når det kommer til fremstillingen af fødevarer.

Og med en bevilling på 15 millioner kroner fra Aarhus Universitets Forskningsfond samt finansiering fra andre private og offentlige fonde skal projektet »CellFood« bane vejen for cellulært landbrug på dansk grund.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også