Plantekost skal gøres mere velsmagende med røntgenstråler

Gennem teknologi som røntgenstråler vil det være muligt at se ind i de mindste dele af vores fødevarer og opdage ny viden om, hvad der gør, at for eksempel yoghurt føles blød i munden, og hvad der skal til for, at chokolade får det helt rigtige knæk. Det undersøges nu på Københavns Universitet, hvordan metoden kan anvendes til at optimere fremtidens fødevarer og bidrage til, at vi kan lave velsmagende plantebaseret mad, der ikke kun gavner klimaet for klimaet, men også øger spiseoplevelsen.

Hvad hvis man kunne kigge ind i en fødevare, man elsker – om det er en chokoladebar eller en kage – ved hjælp af røntgenstråler og dermed finde ud af, præcis hvad det er, der gør dem så uimodståelige. Og forestil dig så, at du kan overføre nogle af de gode egenskaber og den fantastiske smag til sundere og mere bæredygtige produkter.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også