Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre per kilogram.

Begyndelsen af december er et fokuspunkt på det europæiske marked for okse- og kalvekød. Her bliver der nemlig løsnet for nogle restriktioner på mange af markederne, og det giver spirende optimisme, når det kommer til salget.

- Der er grøde i markedet lige nu, og kunderne begynder at røre på sig, fordi de kan se muligheder for, at forbruget kommer lidt op igen. Det giver nogle ordrer især i Tyskland, men også lidt i Sydeuropa, som skaber grobund for en optimisme den kommende tid. Det eneste men er, at der stadig er frygt for, at det kan vende igen, og derfor er det med kort horisont, der bliver handlet, så det er svært at sige, om det er en midlertidig tilstand, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Det danske marked har også fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge, men de resterende produkter handles også fint.

- Fabrikken i Sdr. Felding har travlt med ordrer frem mod nytår, mens vi på hakkekødet lige nu er mellem kampagner, som ofte er det, der driver salget i den kategori. Generelt oplever vi dog, at der er mere rum at navigere i, og dialogen med kunderne både omkring nytårsordrerne og den øvrige handel er positiv. Så lige nu er vi et godt sted, og vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at det fortsætter, siger Henning Sønnichsen.

Læs også