Kroner på krogen: Danish Crown øger salget af krogmodnede flæskestege med ”flere hundrede procent”

Danish Crown har svært ved at følge med efterspørgslen på kvalitetsstege op til jul. Det får dem til at indføre en ”flæskestegsliste”, som man kan skrive sig på, så man får besked, når der kommer nye på lager.

Danskerne spiser traditionen tro flere kamstege, flæskestege og ribbenstege op til julen i december. – Og 2020 er ingen undtagelse.

Særligt er det de krogmodnede premiumvarianter, der i år bliver revet ned fra – ja – krogene, og således kæmper Danish Crowns webshop Dyrbar.dk med at efterkomme efterspørgslen på de mere eksklusive kamstege.

For selv om det har været en opadgående trend de seneste år, er efterspørgslen på krogmodnede kamstege steget med flere 100 pct. i år og især i de første 10 dage i december.

- Vi knokler nærmest i døgndrift for at efterkomme den store efterspørgsel lige nu. Vi hænger nye kamstege til modning hver eneste uge, og vi bruger al den plads, vi har til at krogmodne, men det går bare enormt hurtigt i år, og vi har solgt flere gange så mange, som vi gjorde sidste år, siger Dorte Ruby, der er ansvarlig for premium-delen i Danish Crown.

Flæskestegslisten

For at forsøge at komme så mange forbrugere som muligt i møde på efterspørgslen efter krogmodnede kamstege, har Dorte Ruby og Dyrbar.dk taget nye metoder i brug.

Der er nemlig blevet oprettet en såkaldt Flæskestegsliste, som man kan melde sig til på Dyrbar.dk, hvis man i første omgang går forgæves efter en krogmodnet kamsteg.

- De her kamstege ryger over disken i lyntempo i lige nu, og derfor har vi lavet Flæskestegslisten, så man ikke hele tiden skal gå ind på Dyrbar.dk for at kigge, men i stedet får direkte besked, når der igen kommer nye på lager. Og første gang, vi sendte besked ud om nye kamstege, solgte vi over 100 på de første to timer, så danskerne efterspørger virkelig de krogmodnede kamstege, siger Dorte Ruby.

Giver bedre svær

Og ifølge topkokken Thomas Pasfall, der er indehaver af den Michelin-anbefalede restaurant Pasfall i Odense, har også bidt mærke i de krogmodnede kamsteges indtog på det danske marked. Og han forstår godt, hvorfor danskerne har fået øjnene op for de krogmodnede kamstege. Krogmodningen giver nemlig kamstegene en helt anden dybde, som er værd at betale mere for.

- En krogmodnet kamsteg koster selvfølgelig mere, men man får også mere ren vare for pengene. Under krogmodningen smider stegen den væske, den skal, så der ikke forsvinder 20 procent under stegningen. Samtidig giver modningen en kraftigere og dybere smag af umami og fermentering. Det er et rigtigt luksusprodukt, og samtidig gør krogmodningen også, at sværene puffer markant lettere, så man får de mest fantastiske svær på stegen, siger han.

Læs også