Tocifret milliard-overtagelse: Innovativ emballagevirksomhed overgår til Mærsk

A.P. Møller Holding overtager Faerch Gruppen, der er verdens førende bæredygtig emballagevirksomhed til fødevareindustrien, for 14 milliarder kroner.

A.P. Møller Holding, der er moderselskab i A.P. Møller Gruppen, overtager den danske emballagevirksomhed Faerch Gruppen for 14 milliarder kroner.

Det oplyser A.P. Møller Holding i en pressemeddelelse.

Faerch er producent af bæredygtige fødevareemballageløsninger. Virksomheden har været banebrydende og er i dag markedsleder inden for fuldt cirkulære løsninger med sine produkter fremstillet af op til 100 procent genbrugsindhold, som genanvendes til nye fødevarekvalitetsprodukter. 

Faerch er også den eneste fødevareemballagevirksomhed i verden, der fungerer som en integreret genbrugsmaskine, der tilbyder sine kunder at genbruge brugt emballage tilbage i nye, lignende emballageprodukter i industriel skala.

Om overtagelsen siger den administrerende direktør i Faerch, Lars Gade Hansen, at det er en enestående mulighed for den danske emballagevirksomhed. 

- Vi er glade og stolte over at blive en del af A.P. Møller Gruppen. Der er en perfekt pasform med hensyn til kerneværdier, og vi oplever fuld støtte til vores strategi for at drive branchens overgang til bæredygtige emballageløsninger og en mere cirkulær økonomi. At være en del af A.P. Møller-koncernen med sin enestående familiearv, dets langsigtede investeringsperspektiv og internationale netværk giver mange fordele og muligheder for Faerch, siger han. 

Selskabet har 1400 medarbejdere på tværs af 12 produktionsanlæg i en række lande.

A.P. Møller Holding overtager Faerch Gruppen fra nogle fonde, der forvaltes af amerikanske Advent International.

Mindre plast i naturen

I forbindelse med overtagelsen af Faerch fortæller Robert M. Uggla, administrerende direktør i A.P. Møller Holding, at man vil fortsætte og intensiverer det bæredygtige arbejde, som Faerch har startet.

- Vi vil gerne bidrage til den samfundskritiske udvikling af et cirkulært affaldssystem, hvor samme materiale anvendes igen og igen i en uendelig række af produktionscyklusser, siger han og fortsætter:

- Faerch har vist, at de tilbyder en overbevisende, bæredygtig løsning med fødevareemballage bestående af primært post-forbruger genanvendt materiale.

Handlen er betinget af godkendelse fra de relevante konkurrencemyndigheder samt gennemførelsen af et nyligt opkøb, som Faerch Gruppen har foretaget.

Læs også