Klokkeklar investering: Beyond Meats aktier stiger efter annonceret samarbejde med Taco Bell

Aktierne hos den amerikansk-baserede kødalternativsproducent, Beyond Meat, steg med 16 procent til 144,78 dollar (887,86 kroner) pr. aktie, efter at Taco Bell meddelte, at restaurantkæden samarbejder med producenten for at udforske plantebaserede menu-tilføjelser.

Forbruger rundt om i verden skriger fortsat på alternativer til traditionelt oksekød, og det har fastfoodkæderne i den grad fundet ud af. 

Impossible Foods indgik i 2019 det famøse samarbejde med Burger King med lanceringen af ”The Impossible Whopper” og for nogle måneder siden annoncerede McDonald’s, at de går sammen med Beyond Meat om at skabe en ny burgerserie kaldet ”McPlant”.

Nu har Beyond Meat endnu en af de største fastfoodkæder som samarbejdspartner i form af Taco Bell. Annonceringen af samarbejdet torsdag gav så positivt en efterklang, at plantekødsproducentens aktier steg med hele 16 procent. 

Beyond Meats aktiestigning kommer efter et formidabelt 2020 for virksomheden, der bød på en en 65,3 procent årlig stigning i årsresultatet. Siden virksomhedens børsnotering i maj 2019 er aktien steget til det dobbelte.

Taco Bell meddeler, at restauranten samarbejder med Beyond Meat for at skabe et nyt plantebaseret protein, der vil blive testet i det næste år.

Taco Bells moderselskab ’Yum! Brands’ gik selv frem med en aktiestigning på 2,3 procent torsdag.

- Taco Bell valgte at gå sammen med Beyond Meat som kategorileder med en dokumenteret erfaring med at tiltrække yngre kunder med sine uimodståeligt lækre plantebaserede tilbud, lyder det fra  den mexicanske fastfoodkæde i en pressemeddelelse.

Beyond Meat meddelte i sidste uge, at dens Beyond Breakfast Sausage Sandwich er tilgængelig i Starbucks-kæder i Storbritannien, mens den også introducerede Beyond Meat sandwiches i Starbucks-kæder i De Forenede Arabiske Emirater og Kuwait.

Læs også