Over 6 millioner flere amerikanere har været på madkuponer under pandemien

Det amerikanske landbrugsministerium (USDA) publicerede data onsdag i denne uge, der viser, at der fra februar til og med september 2020 var over 6 millioner flere amerikanske borgere, som var så pressede økonomisk, at de skulle på madkuponsordninger. Det samlede antal amerikaner på kuponer ramte 42.9 millioner.

Covid-19 pandemien vil for altid blive synonymet brugt, når man i fremtiden kigger tilbage på 2020.

Selvom verden så småt kan ane lys for enden af corona-tunnelen, har pandemien for nogle været et socioøkonomisk mareridt.

Ifølge nye data fra USDA har mere end 6 millioner nye amerikanere mellem februar og september sidste år været nødsaget til at gå på madkuponsordninger, da den pandemiens økonomiske bivirkninger har skubbet mange familier ud i fattigdom.

Det skriver mediet Bloomberg. 

I september var i alt mere end 42,9 millioner amerikanere på madstempler, op fra knap 36,9 millioner i februar.

Trump-administrationen var stoppet med at udstede månedlige opdateringer, efter at det amerikanske landbrugsministerium offentliggjorde tal for april, hvor afdelingen citerede tekniske problemer med dataen.

Madstemplets samlede beløb inkluderer ikke hjælp, der betales under det nye Pandemic EBT Emergency School Meals Program, der giver fordele til familier, der normalt modtager gratis skolepriser eller reducerede priser.

En række andre data viser dyb økonomisk smerte i USA. Næsten 24 millioner amerikanere rapporterede, at de ikke havde nok mad til at spise de foregående syv dage i en undersøgelse foretaget af Census Bureau Household Pulse fra 6. januar til 18. januar.

Yderligere 8 millioner mennesker ramte fattigdomsgrænsen i anden halvdel af 2020, mere end det dobbelte af den skarpeste årlige stigning i fattigdom siden 1960'erne, konkluderer en undersøgelse foretaget af økonomer ved University of Chicago og University of Notre Dame, der blev offentliggjort mandag.

Læs også