Studietur til kænguruens hjemland

Australien er ikke kun et land men et helt kontinent på den anden side af kloden. På studieturen 2.-18. november får deltagerne et godt indtryk af, hvad landet byder på inden for især landbrug, men også natur og kultur.

Har du nogensinde hørt den særlige engelske dialekt, der snakkes i Australien? Eller set en kænguru springe rundt – og en dværgpingvin gå på en strand med friskfanget fisk til sine unger?

Nogle få har, men de fleste af os har ikke.

Nu er der en oplagt mulighed på en studietur til det store kontinent 2.-18. november med rejs-og-oplev i samarbejde med Effektivt Landbrug.

Der er også en pæn portion inspiration at hente i den måde, de australske kollegaer driver landbrug på. Idéer, der er nok er ret anderledes, men ofte brugbare med lidt tilpasning.

Et både ungt og gammelt landbrug

Der har været drevet landbrug i over 15.000 år i Australien. Men der har kun været drevet landbrug, som vi kender det, i cirka 200 år. Nemlig siden europæerne kom til landet.

For at få succes var de tilrejsende landmænd nødt til at tilpasse produktionsmetoderne til de meget særlige klimaforhold og helt anderledes udfordringer, de mødte forskellige steder på det store kontinent.

I dag er klimaændringerne samt manglen på vand og god arbejdskraft de australske landmænds største udfordringer. Ved at tænke innovativt bliver disse udfordringer til spændende løsninger, som vi får indblik i på vores tur gennem den sydøstlige del fra Sydney til Melbourne.

Besøg på mange typer landbrug

Vi besøger mange forskellige typer landbrug og landbrugsvirksomheder. Fra malkekvæg til planteavl, frøavl, vin, får, emuer, meloner og kødkvæg. I det udførlige program for de enkelte dage står der mere om de landbrug, der besøges.

Mellem besøgene på de forskellige landbrug kan man ikke undgå at opleve Australiens storslåede natur og den særlige kultur.

For eksempel på en morgentur blandt vilde kænguruer og en vandretur blandt kakaduer. Der er også udsigt til at se dværgpingviner komme op fra havet med mad til deres unger, og er deltagerne lidt heldige, ser de også delfiner lege i havet.

Operahuset i Sydney og aboriginals

Et af verdens mest berømte bygningsværker er operahuset i Sydney tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Det skal selvfølgelig besøges.

Der er også tid til at besøge et spændende akvarium i Sydney.

Desuden hører vi undervejs om Australiens oprindelige befolkning, Aboriginerne og ser klipperne ude i havet kaldet »De tre søstre« foruden Katoomba Falls i Blue Mountains.

Håndfodring af kænguruer

Den storslåede natur og det fantastiske dyreliv i »The Great Dividing Range« opleves også, når der køres langs »The Great Ocean Road«.

Her bliver der også mulighed for at håndfodre kænguruer og meget mere. Alt dette bliver krydret med den australske gæstfrihed og spændende madkultur.

Fakta om turen

Rejsen er tilrettelagt af det landbrugsfaglige rejsebureau Rejs-og-oplev.

Rejsen starter og slutter i København med fly til Sydney, hvorfra der køres i bus til Melbourne med mange besøg undervejs. Der flyves retur fra Melbourne til København.

Prisen for turen inkluderer næsten alt bortset fra drikkevarer til frokoster og aftensmad.

Se mere på www.rejsogoplev.dk – sidste frist for tilmelding er 2. september – altså om nogle få dage.

Læs også