Kornmarkedet er gået i stå

Sælgerne af korn vil ikke sælge til den nuværende priser, mens køberne håber, at prisen falder yderligere, lyder det i en analyse fra AgroMarkets.

En lang periode med prisfald på korn får nu markedet til at gå i stå, fordi sælgerne ikke vil sælge til de aktuelle priser, mens køberne håber, at prisen kan falde yderligere.

Det vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse på www.agromarkets.dk.

- Især handelen med korn på de kommende forårsmåneder falder i omsætning. Lagrene af korn er ganske fornuftige hos mange af køberne, så de vælger derfor at afvente situationen og se, om ikke priserne kommer længere ned, skriver AgroMarkets og tilføjer, at korn med lidt lavere proteinindhold lider samme skæbne.

Indien og Indonesien er i fokus

En dark horse er en af verdens største producenter af hvede, Indien, der forventer en større avl i 2024 – p.t. på 1 procent.

- Nok er landet en af de største producenter, men da de selv forbruger stort set al den hvede, de avler, så er der meget stille omkring dem. Det er kun i år, hvor avlen er overraskende god, at de eksporterer nogle få millioner ton.

Desuden truer Indonesien med at pålægge importtold på hvede, og hvis det sker, vil det give et overskud af hvede, vurderer AgroMarkets.

- Vi har ikke set den endelige bekræftelse på importtolden endnu, men ud fra de kilder som vi har fået meddelelsen fra, så er risikoen for en importtold ret stor, lyder det i analysen.

- Især handelen med korn på de kommende forårsmåneder falder i omsætning

AgroMarkets

Læs også