Samson har verdenspremiere på sektionskontrol på Sima-udstillingen

Samson Agro A/S introducerer et nyt sektionskontrol-modul til redskaber, slæbeslangebomme, sortjordsnedfældere og græsnedfældere, Samson GSC (Generic Section Control).

En helt ny sektionskontrol fra Samson Agro får verdenspremiere på den kommende Sima-udstilling i Paris i den kommende uge. Nyheden kan både anvendes på redskaber fra Samson og fra andre producenter, forudsat at de er monteret på en Samson PG II Genesis-gyllevogn med SlurryMaster 8000-terminal.

Universalsystemet gør det muligt at tilpasse 12 sektioner på ethvert redskab. Disse sektioner kan styres individuelt og manuelt via joysticket på SlurryMaster 8000-terminalen eller automatisk kombineret med et Isobus kompatibelt GPS-system med sektionskontrol.

Samson GSC giver en mere præcis udbringning, højere brugerkomfort og potentielt større udbytte, for når der arbejdes med flere individuelle sektioner, undgås overlap og overdosering af gylle eksempelvis i kileformede dele af marken eller tæt på markskel. Planterne får også fuldt udbytte af næringsstofferne i gyllen på grund af den præcise udbringning, hvilket giver besparelser på handelsgødning.

Præcis udbringning fra traktorsædet

GSC-systemet er nemt at installere med en enkelt stikforbindelse til Samson PG II Genesis-gyllevognen og SlurryMaster 8000. Størrelsen af hver enkelt sektion kan tilpasses, justeres og indstilles i SlurryMaster 8000 sammen med den hardware, der er installeret på det specifikke redskab, lyder dte fra producenten.

- Vi har udviklet et system, der giver en mere effektiv udbringning af organisk gødning og reducerer miljøpåvirkningen. Vi ønskede at udvikle et system, som gør det muligt for brugerne af vores gyllevogne i Samson PG II Genesis-serien at foretage præcis udbringning fra traktorsædet via SlurryMaster 8000 uanset hvilket redskab, de vælger at bruge til udbringningen, forklarer Niels Hagemann Haubjerg, produktchef for gylleteknologi hos Samson Agro.

Løsningen er nomineret til en Sima Innovations Award. Den officielle verdenspremiere finder sted på Sima-udstillingen i Paris i den kommende uge.

 

Læs også