Landmænd klar til at demonstrere i Aalborg

Lørdag formiddag sætter en stor flok traktorer kursen mod Aalborg, hvor de bliver en del af en demonstration mod politikernes manglende respekt for Grundloven.

- Jeg håber, at vi får vist, at land og by står sammen med følelsen af, at politikerne ikke respekterer Grundloven, fortæller Tina Grusgaard Pedersen, der er gået sammen med foreningen Nordjylland for Frihed om en demonstration gennem Aalborgs gader lørdag formiddag.

Mens Nordjylland for Frihed gør opmærksom på utilfredsheden med forslaget til den nye epidemilov ved at larme med potter, pander og hvad man ellers kan hive ud af køkkenskabet, tropper landmændene op i deres traktorer for som samlet branche at give sin mening til kende om det, der de seneste uger er overgået kollegerne i minkbranchen.

- Vi er frustrerede på minkavlernes vegne, og efter hvad der er sket for dem, kan man da heller ikke lade være med at bekymre sig for, hvilken driftsgren, det går ud over næste gang. Den frygt fylder dog ikke særlig meget lige nu. Det er utilfredsheden med, at vi har politikere, som ikke overholder loven, der er bevæggrunden for demonstrationen. Og vi bliver nødt til at stå sammen om det her som en samlet landbrugsbranche, mens vi i den her sag også kan stå sammen med folk udenfor erhvervet, siger Tina Grusgaard Pedersen, der sammen med sin mand Poul Erik Pedersen driver en større slagtekalveproduktion ved Nibe.

I skrivende stund har 93 via Facebook meldt sig til demonstrationen, mens 448 har trykket på »interesseret«.

Kan også i Aalborg

Inspirationen til den nordjyske traktordemonstration kommer fra sidste uges landmandsdemonstration ved Holstebro.

- Vi kunne desværre ikke nå til Holstebro forleden, men jeg tænkte, at hvis de kunne gøre det, så kan vi også i Aalborg. Og den måde myndighederne har handlet på overfor minkbranchen har bare fået et eller andet til at brænde sammen inde i mit hoved. Jeg føler, at der er blevet trådt på min retsfølelse, så der skulle ske noget. Derfor tog jeg kontakt til Nordjylland for Frihed, og vi blev enige om at koble os på deres demonstration, fortæller Tina Grusgaard Pedersen.

Den lovligt anmeldte demonstration starter ved Hotel Hvide Hus, hvorfra kortegen sætter kurs mod Gasværksvej klokken 10.00. Her parkeres traktorerne, inden demonstrationen fortsætter til Gabelstorv, hvor blandt andre formanden for Agerskovgruppen, Jens Peter Aggesen, stiller sig på talerstolen.

Læs også