200 traktorer demonstrerede i Aalborg

Der var opbakning over al forventning, da hele 200 landmænd troppede op med traktor til demonstration i Aalborg mod regeringens grundlovsstridige behandling af minkavlerne.

Selvom hun ikke har været direkte berørt af regeringens behandling af minkavlerne, flød bægeret forleden alligevel over for Tina Grusgaard Pedersen, der sammen med sin mand Poul Erik Pedersen driver en stor slagtekalvebedrift ved Nibe.

- Den måde myndighederne har handlet på overfor minkbranchen har bare fået et eller andet til at brænde sammen inde i mit hoved. Jeg føler, at der er blevet trådt på min retsfølelse, så der skulle ske noget, forklarede Tina Grusgaard Pedersen, der derfor tog initiativ til en traktordemonstration i Aalborgs gader.

Den lovligt anmeldte demonstration foregik i samarbejde med foreningen Nordjylland for Frihed, der i flere uger har demonstreret mod oplægget til den nye epidemilov.

Demonstrationen viste, at det bestemt ikke kun er Tina Grusgaard Pedersen, der har haft det svært med regeringens håndtering af minksagen. For mens hun havde håbet at samle omkring 50 landmænd i deres traktorer, troppede hele 200 op som et kæmpe blikfang.

- Vi er frustrerede på minkavlernes vegne, og efter hvad der er sket for dem, kan man da heller ikke lade være med at bekymre sig for, hvilken driftsgren, det går ud over næste gang. Den frygt fylder dog ikke særlig meget lige nu. Det er utilfredsheden med, at vi har politikere, som ikke overholder loven, der er bevæggrunden for demonstrationen. Og vi bliver nødt til at stå sammen om det her som en samlet landbrugsbranche, mens vi i den her sag også kan stå sammen med folk udenfor erhvervet, lød det fra initiativtageren.

Læs også