Statsminister nægter at have brudt grundloven

Hensyn til folkesundheden gjorde, at statsminister Mette Frederiksen (S) trods viden om manglende lovhjemmel, ikke krævede minkaflivninger stoppet, fortalte hun torsdag.

- Det er et ejendommeligt spørgsmål.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), da hun efter en tale hos Horesta af en ventende presse blev spurgt ind til minksagen, og hvorfor hun ikke stoppede aflivningerne straks efter hun, ifølge hende selv, søndag den 8. november blev opmærksom på, at der manglede lovhjemmel til at kræve alle mink aflivet.

Af TV2 News’ journalist blev der efterfølgende spurgt ind til, hvorfor hun finder lige præcis det spørgsmål for ejendommeligt, når hun af en samlet opposition er blevet kritiseret for at have overtrådt Grundloven.

- Jamen, det viser sig heller ikke at være rigtigt. Det står meget klart i den redegørelse, at da jeg holder pressemødet, der er jeg ikke bekendt med, at der ikke er lovhjemmel.

- Det siger sig selv, at når man lægger en sag op til en regering, så skal man være sikker på, at det er hjemlet og lovligt det, som en regering har tænkt sig at gøre.

- Da jeg holder pressemødet, og jeg vil gentage, at jeg vil fastholde, at det på baggrund af den risikovurdering, der ligger, er den rigtige, nødvendige, beslutning, der ved jeg ikke, at der ikke er lovhjemmel, sagde Mette Frederiksen.

Læs også