Støjberg om demonstrationer: - Jeg ved ikke, om det gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.

- Jeg ved faktisk ikke, om det gør indtryk på Mette Frederiksen det her. Jeg ved det helt ærligt ikke, for jeg synes hun udviser en magtarrogance, som jeg ikke har set tidligere i dansk politik. Det må jeg altså tilstå. Men det skal ikke stå uimodsagt. Det skal det ikke.

Venstres Inger Støjberg deltog lørdag i grundlovsdemonstrationen i Aarhus. Og kort før hun gik på talerstolen, mødte Effektivt Landbrug hende og spurgte, hvorfor hun deltog i demonstrationen sammen med tusindvis af landmænd, fiskere og øvrige danskere.

- Vi skal godt nok stå sammen nu. Det er helt urimeligt, hvad der er sket. Det er langt over grænsen, det der er sket. Vi har en statsminister, der har lukket et minkerhverv ned, man har sat militæret ind og man har sat politiet ind vel vidende, at det var hamrende ulovligt, det man gjorde.

Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg.

En øjenåbner

Tror du, det nytter noget at demonstrere?

Jeg håber, folk får øjnene op for, hvad man har gjort ved et helt erhverv. Og man har jo også i det små gået og udskammet landmænd og fiskere igennem rigtigt mange år. Jeg er selv født og opvokset på en gård. Og min bror har overtaget gården med malkekvæg.

- Og det er som om, at man kan godt bruge eksportindtægterne, men man vil ikke stå op for landbruget og fiskerne i det daglige.

Hvad er det vigtigste i alt det her?

Det er svært at pege på, hvad der er det vigtigste i det her. Men punkt et, så kan man ikke bare lukke et helt erhverv uden fuldt og helt og erstatte det efterfølgende.

- Men dybt under alt det her er regeringens magtarrogance og tilgang til alt det her. Tænk sig at sætte politi og militær ind over for civile mennesker i en situation som det her. Jeg synes, det er helt vildt. Og det skal ikke stå uimodsagt, fastslog Inger Støjberg.

Læs også