Nye Borgerlige-profil til demonstration: - Man ”fucker” ikke med vores grundlov

Flere folketingspolitikere fra de blå partier på Christiansborg talte ved demonstrationen i Aarhus. Blandt andre Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige, der ikke lagde fingrene imellem over for regeringen og statsminister Mette Frederiksen.

- Man ”fucker” ikke med vores grundlov – det er derfor, vi står her i dag. Fordi statsministeren vil bilde os ind, at embedsfolk i alle ministerier, at ikke èn af dem fik ideen at sige, at det her er ulovligt.

Så skarpt lød ordene fra folketingsmedlem for Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, der i sin tale ved demonstrationen i Aarhus langede hårde ud efter både regeringen – og især statsminister Mette Frederiksen – i forbindelse med håndteringen af beslutningen og forløbet omkring aflivning af mink.

Lars Boje Mathiesen mener, at sagen ligeledes har handlet for meget om Christiansborg-politik.

- Kig ud her i dag. Det er mennesker, det handler om, lød det fra Lars Boje Mathiesen, der samtidig sendte en bøn i retning af Radikale Venstre om at gøre det rigtige og sige fra over for regeringen.

Tag ansvar - eller gå af

Samtidig mener han ikke, at politikerne generelt ved, hvad de har med at gøre i relation til landbruget og fødevaresektoren – og egentlig erhvervslivet generelt:

- Politikerne ville ikke kunne holde to timer med at røgte i landbruget. Problemet med politikere er, at de ikke har bygget noget op – de river kun ned, lød det fra Lars Boje Mathiesen, der understregede sin egen baggrund og opvækst i landbruget.

Og hans besked til regeringen og statsminister Mette Frederiksen var klar:

- Mit budskab til regeringen er: Tag ansvar eller gå af!

Læs også