Biden-nomineret ministerkandidat: - Landbrugsministeriets midler kan støtte kampen mod klimaændringer

Det Hvide Hus ønsker at udnytte en pulje af midler fra landbrugsministeriets (USDA) ”Commodity Credit Corporation” (CCC) for at støtte landbrugets bestræbelser på at bekæmpe klimaforandringerne, lyder det fra Tom Vilsack, der er præsident Joe Bidens kandidat til at lede USDA.

Landbrugsstøtteprogrammet på op til 30 milliarder dollars i årlig finansiering, der blev startet efter 30’erne depression for at hjælpe med at stabilisere og støtte landbrugsindkomst og landbrugsproduktpriser, vil muligvis få nye prioriteter. Programmet blev tidligere udnyttet af Trump-administrationen til at fordele milliarder af dollars i støtte til dækning af landmænds tabte salg på grund af handelskrige, med Kina primær modstander. 

Nu skal programmet hjælpe med at fremme en Biden-politisk prioritet: bekæmpelse af klimaforandringer.

Det skriver Reuters.

CCC-midlerne kan bruges til at skabe et marked til handel med kulstof eller hjælpe landmænd med at vedtage bæredygtig landbrugspraksis, lyder det fra ministerkandidaten Tom Vilsack under sin høring i senatet. Disse grønne programmer kan herefter indarbejdes og udvides i fremtidige gårdsregninger.

- Det er et godt værktøj for os at skabe den slags strukturer, der vil informere fremtidige gårdsregninger om, hvad der vil tilskynde kulstofbinding, hvad der vil tilskynde til præcisionslandbrug, hvad der vil tilskynde jordens sundhed og en regenerativ landbrugspraksis,” lyder det fra Tom Vilsack.

Biden har allerede underskrevet en række klimarelaterede aktioner, herunder en pause på nye olie- og gaslejekontrakter på føderalt land, hvor de igen tilslutter sig Paris-aftalen og sætter et mål for at reducere amerikanske drivhusgasemissioner inden 2030.

En håndfuld private projekter, der blev lanceret for nylig af folk som Cargill og Bayer, har forsøgt at kompensere producenterne for bæredygtig landbrugspraksis. Mange landmænd har imidlertid været tilbageholdende med at foretage skiftet på grund af høje omkostninger på forhånd for usikker eller minimal afkast.

Gårdsubsidier steg kraftigt under Trump med landbrugsstøttepakker og andre offentlige støtteordninger, der tegnede sig for næsten 40 procent af landbrugsindkomsten sidste år, hvilket er et højdepunkt for de seneste to årtier.

Læs også