27 slagteriarbejdere har fået anerkendt Covid-19 som en arbejdsskade

27 slagteriarbejdere, der blev smittet med Covid-19 under udbruddet hos Danish Crown i Ringsted i sommers, har fået anerkendt sygdommen som en arbejdsskade, skriver Fødevareforbundet NNF, som har hjulpet medarbejderne i sagen.

I sommer blev 165 slagteriarbejdere smittet med COVID-19 under udbruddet på Danish Crowns slagteri i Ringsted. En af dem var Peter Wagner, og nu har han og 26 kollegaer fra slagteriet fået anerkendt sygdommen som en arbejdsskade af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES). Det skriver Fødevareforbundet NNF.

– Jeg er lettet og glad for, at det er anerkendt som en arbejdsskade. Det er en lille sejr i den her kedelige tid, siger Peter Wagner siger Peter Wagner til Fødevareforbundet.

Selv om Peter vendte tilbage til sit arbejde på fuld tid i september, døjer han stadig med senfølger som hovedpine, koncentrationsbesvær, vejrtrækningsproblemer og træthed. I december faldt han pludselig om, men selv om han har været gennem flere undersøgelser og både er blevet CT- og MR-skannet, kan lægerne ikke sige, hvorfor det skete, eller om det har nogen forbindelse til Covid-19.

I løbet af efteråret 2020 fik Peter Wagner og 102 kollegaer på slagteriet i Ringsted anmeldt Covid-19 som en arbejdsskade med hjælp fra Fødevareforbundet NNF.

27 af dem har indtil videre fået anerkendt deres sager af AES, som nu skal til at undersøge, om slagteriarbejderne har erhvervsevnetab eller varige mén.

Læs også