Afsætter 3,3 mia. kr.: Amerikansk fødevaregigant går i offensiven i kampen mod corona

Tyson Foods bruger mere end en halv milliard dollars på udstyr, ekstra personale, testning og teknologi for at inddæmme Covid-19-smitten.

Den amerikanske fødevareproducent Tyson Foods intensiverer nu indsatsen for at bekæmpe nye bølger af Covid-19 og tager omfattende skridt til at beskytte medarbejderne, herunder strategiske tests af arbejdere uden symptomer. Det skriver de i en pressemeddelelse torsdag.

Virksomheden har investeret 540 millioner dollars (3,3 milliarder danske kroner) i at udstyre dens amerikanske fabrikker med beskyttelsesforanstaltninger, fra gennemgang af temperaturscannere og arbejdsstationsdelere til social afstandsmonitorer og yderligere aflønning og fordele til medarbejderne. 

- Vi har lært en hel del under pandemien og implementerer foranstaltninger som en ny Covid-19-teststrategi, der gør det muligt for os at gå fra forsvar til offensiv i vores bestræbelser på aktivt at søge efter og bekæmpe virussen, lyder det fra Johanna Söderström, administrerende vicepræsident og HR-chef for Tyson Foods.

Lytter til forskere

Tyson Foods skriver også i pressemeddelelsen, at de arbejder med eksterne sundhedseksperter og udvider sit personale inden for sundhedstjenesten. Således tilføjer de en stilling som medicinsk chef og planlægger at oprette sundhedsklinikker for medarbejdere og deres familier tidligt næste år.

Ifølge fødevarekoncernen er ”mere end halvdelen af arbejdsstyrken” blevet testet for Covid-19 indtil videre. Virksomheden tester i øjeblikket tusinder af arbejdere om ugen som en del af sin overvågningsstrategi. 

Ud over at teste dem med symptomer, eller som har været i tæt kontakt med nogen, der har virussen, søger virksomheden også proaktivt at finde virussen ved at teste arbejdstagere, der ikke har nogen symptomer.

- Det nye overvågningsprogram, vi hjalp Tyson med at skabe, sætter videnskaben først og er en banebrydende tilgang, der undersøger, hvordan arbejdspladser bedst kan mindske risikoen for virussen, fortæller Daniel Castillo, der er medicinsk chef for Matrix Medical Network.

Læs også