Tyson Foods fyrer syv medarbejdere efter corona-væddemål

Syv ledere i den amerikanske fødevarevirksomhed Tyson Foods modtog en fyreseddel efter, at de havde væddet om, hvor mange medarbejdere der ville få corona.

Det får nu konsekvenser for fabriksledelsen på Tyson Foods’ svinekødsanlæg i Waterloo i Iowa, at de havde væddet om, hvor mange af deres medarbejdere, der ville blive smittet med Covid-19. 

Tyson Foods har nemlig valgt at opsige de syv medarbejdere i fabriksledelsen på baggrund af en uafhængig undersøgelse af væddemålsanklagerne. Det skriver den amerikanske fødevareproducent i en pressemeddelelse onsdag.

- Vi værdsætter vores medarbejdere og forventer, at alle på holdet, især vores ledere, skal arbejde med integritet og omhu i alt, hvad vi gør, lyder det fra Tyson Foods administrerende direktør, Dean Banks. 

- Den adfærd, som disse individer udviser, repræsenterer ikke Tysons kerneværdier, hvorfor vi tog øjeblikkelig og passende handling for at komme til sandheden. Nu hvor undersøgelsen er afsluttet, tager vi handling baseret på resultaterne, tilføjer han.

Vil forbedre kulturen på arbejdet

Efter at have hørt om påstandene rejste den administrerende direktør straks til Waterloo for at mødes med medarbejderne på Waterloo-fabrikken for at styrke ledelsens engagement over for dem. Således implementerede han en række tiltag, der har til hensigt at forbedre arbejdskulturen i hele organisationen, herunder oprettelse kommunikationskanaler og arbejdsgrupper for at høre de ansattes stemmer.

- Det engagement og lidenskab, som vores teammedlemmer udviser hver dag, er kernen i, hvem vi er i Tyson. Vi var meget ked af at høre om den adfærd, der blev fundet i beskyldningerne, da vi forventer, at vores ledere behandler alle holdmedlemmer med de højeste niveauer af respekt og integritet, sagde Dean Banks. 

- Derfor har vi bedt den tidligere justitsadvokat Eric Holder og hans team om at samarbejde med Tyson for at hjælpe os, når vi fortsætter med at lede efter måder at forbedre en tillidsfuld og respektfuld arbejdsplads, afslutter han.

Læs også