Fødevaregigant investerer over 100 millioner i Skåne

Danone ønsker at øge produktionen af plantebaserede produkter i Sverige med en investering på 102 millioner i virksomhedens fabrik i Lunnarp, som samtidigt skal blive mere bæredygtig.

Den franskbaserede fødevarekoncern Danone vil nu øge produktionen af plantebaserede produkter i Sverige. Derfor investerer de nu 102 millioner kroner i koncernens nuværende fabrik i Lunnarp i Østerlen, Skåne. Her har Danone siden 2012 været ejer af Skånemejerier og de hertil hørende mejerianlæg i området. 

- Vi er meget glade for, at vi får mere kapacitet på Danones fabrik i Skåne. Bæredygtighed er et centralt fokusområde for Danone, og anlægget sigter mod at opnå kulstofneutralitet inden 2025. Investeringen giver os mulighed for at investere endnu mere, og jeg ser frem til at se resultaterne af vores investeringer, hvor vi kombinerer bæredygtighed og lokal produktinnovation med Danones globale ekspertise, siger John Sjöblom, administrerende direktør for Danone i Norden til det svenske medie, Food Supply. 

Investeringen vil gå til en udvidelse af fabrikken, og efterspørgslen efter arbejdskraft forventes at stige med 10 procent fra de nuværende cirka 100 ansatte. Udvidelsen forventes afsluttet i maj 2021, og Danones mål er, at anlægget på længere sigt bliver et knudepunkt for plantebaserede produkter i Sverige.

Læs også