Efter halvandet år på posten: Økonomidirektør vrager DLG til fordel for Coop

Thomas Brebøl Christensen holdt kun halvandet år som økonomidirektør i DLG. Han skifter til en tilsvarende stilling i Coop, som han fortæller, at han ikke kunne sige nej til.

Efter at have tiltrådt som økonomidirektør i DLG i juli 2019, så stopper Thomas Brebøl Christensen ved udgangen af februar sit job. Herefter tiltræder han som økonomidirektør i Coop.

Dermed bliver det kun til lidt over halvandet år på den post, som Thomas Brebøl Christensen ved sin ansættelse kaldte for en »enestående mulighed«. Han kom fra en stilling i Danish Crown Pork. I en pressemeddelelse beklager DLG’s topchef Kristian Hundebøll afgangen. 

- Det er naturligvis beklageligt, at Thomas efter så relativt kort tid i DLG har takket ja til nye udfordringer uden for koncernen. Jeg vil gerne takke ham for samarbejdet og for den indsats og de resultater, han har leveret i sin tid i DLG, og jeg ønsker ham god vind med de nye opgaver, der venter i Coop, lyder det fra Kristian Hundebøll.

Fra Thomas Brebøl Christensen lyd det, at jobbet i Coop var for stort til at sige nej til.

- Det er bestemt ikke uden vemod, at jeg siger farvel til alle de mange gode kolleger og samarbejdspartnere i DLG. DLG er en stolt virksomhed, som jeg har været meget glad for at være en del af, men jobbet som CFO i Coop Danmark er en mulighed, jeg er nødt til at gribe.

- I min nye rolle vender jeg tilbage til forbrugerprodukter, som jeg bare må erkende, jeg har savnet. Samtidig er Coop også en andelsejet virksomhed med klare holdninger, som er midt i en spændende transformations- og digitaliseringsproces med en ny strategisk retning og ny ledelse, som jeg nu får mulighed for at blive en del af, siger han.

Henter gammel kending

Som afløser for Thomas Brebøl Christensen henter DLG en gammel kending ind. Lars Sørensen, som Thomas Brebøl Christensen afløste i 2019, er således konstitueret som økonomidirektør. Lars Sørensen fortsatte i DLG med en række opgaver, efter han i 2019 stoppede som økonomidirektør. En post, han havde haft siden 2012. DLG forklarer, at Lars Sørensen har understøttet direktionen i DLG med forretningsudvikling og i strategiske projekter. Fra Kristian Hundebøll lyder det, at han er glad for, at Lars Sørensen har takket ja til det midlertidige job.

- Jeg er glad for, at vi midlertidigt kan trække på Lars Sørensens stærke kompetencer og mangeårige erfaring. Lars har et indgående kendskab til DLG-koncernen, og med ham som konstitueret CFO får vi den nødvendige ro og stabilitet til at finde den rette CFO for DLG, siger Kristian Hundebøll.

Læs også