Cargill åbner gigantisk foderfabrik i USA

Under en virtuel begivenhed for producenter, kunder og medier kunne det globale fødevare- og landbrugsproduktselskab Cargill mandag annoncere åbningen af sit nye forblandede dyrefoderanlæg i Lewisburg, Ohio.

Anlægget strækker sig over mere end 20.000 kvadratmeter og består af fremtidsklare faciliteter, der anvender avanceret teknologi, som ikke tidligere er brugt i dyrelandbrug. 

- Fabrikken tillader brug af færre ressourcer til at producere foder, samtidig med at den sikrer den højeste kvalitet og sporbarhed af sine produkter til Cargill-kunder, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Kontruktionen af Lewisburg West-anlægget begyndte den 8. november 2018 og repræsenterer en investering på 50 millioner dollars (305,7 millioner kroner) i at udvide Cargills eksisterende foderproduktion. Anlægget producerer ikke-medicinsk foder og understøtter Cargill og Provimi mærkefoderblandinger og produkter sammen med tilsætningsstoffer og specialblandinger.

- Det startede med, at vi tænkte anderledes om, hvordan vi bedst imødekommer vores kunders skiftende behov sammen med en forpligtelse til at investere og innovere for fremtiden. Nu mener vi, at det nye anlæg sætter en ny standard for forblandingsproduktion, der giver vores kunder uovertruffen tillid til vores dyreernæringstilbud, lyder det fra Adriano Marcon, direktør for Cargills dyreernæringsvirksomhed.

Mere kontrol over produktionen

Lewisburg West-anlægget inkluderer 48,8 meter højt blandetårn af stål og nye muligheder for automatisering og kontrol, der giver præcise målinger og sporbarhed, der overstiger industristandarder og reducerer risikoen for krydskontaminering betydeligt. 

Ligeledes giver bløde, fleksible tragte til dosering af mikroingredienser præcision på gramniveau i produktionen, og design i rustfrit stål gør rengøring af systemerne nemmere og mere effektiv, tilføjer de pressemeddelelsen.

- Anlægget blev designet med foderstof- og fødevaresikkerhed som en topprioritet. Vi ønskede at give vores kunder ro i sindet ved at øge gennemsigtigheden omkring den mad, deres husdyr og kæledyr spiser, siger Marcon.

Højeffektivt anlæg

Hver af fabrikkens fire adskilte produktionslinjer kan køre en blanding fra start til slut på cirka en time, hvilket giver øget kapacitet på tværs af Cargills netværk af foderfaciliteter. Som et ikke-medicinsk anlæg giver det mulighed for mere støtte til husdyr- og fjerkræoperationer, der opdrætter dyr uden brug af antibiotika, og åbner nye muligheder for virksomheden inden for markedet for kæledyrsfoder. 

Det anslås, at Lewisburg West vil producere 154.000 tons ikke-medicinske dyreernærings- og forblandingsprodukter på tværs af dets produktionslinjer hvert år.

- Dette projekt er kulminationen på flere års tankevækkende arbejde, hvor vi forestiller os vores faciliteter fra bunden. Jeg er virkelig stolt af vores team. Den udvidede kapacitet, som anlægget giver os, betyder, at vi kan hjælpe flere kunder med at have tillid til sikkerheden og kvaliteten af den forblanding, de bruger til deres dyr, afslutter Marcon.

Om Cargill

Cargills beskæftiger 155.000 ansatte i 70 lande og har som målsætning at fodre verden på en “sikker, ansvarlig og bæredygtig måde”.

- Hver dag forbinder vi landmænd med markeder, kunder med ingredienser og mennesker og dyr med den mad, de har brug for for at trives. Vi kombinerer 155 års erfaring med nye teknologier og indsigt for at fungere som en betroet partner for fødevare-, landbrugs-, finansielle og industrielle kunder i mere end 125 lande. Side om side bygger vi en stærkere, bæredygtig fremtid for landbruget, skriver de i pressemeddelelsen.

Læs også