Amerikansk landbrugsgigant henter forretningsmogul til bestyrelsen

Omar Ishrak, tidligere bestyrelsesformand og administrerende direktør for Medtronic, er blevet valgt til bestyrelsen i den amerikanske landbrugs- og fødevarevirksomhed Cargill.

Cargill opruster nu i det øverste led i organisationen og udpeger dr. Omar Ishrak til bestyrelsen. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse fredag.

- Omars dybe internationale erfaring og styrke inden for teknologi og innovation hjalp Medtronic med at opretholde langsigtet vækst i sin tid som administrerende direktør. Under hans ledelse realiserede Medtronic deres mission og formål med at introducere produkter, der forbedrede livet for patienter over hele verden, lyder det fra David MacLennan, Cargills formand og administrerende direktør.

- Omar har en stærk historik med at opbygge forskellige og inkluderende arbejdskulturer og drive partnerskaber på verdensmarkeder, især i Asien. Denne kombination af gennemprøvede mennesker, operations- og markedsledelse gør ham til en værdifuld tilføjelse til vores bestyrelse, tilføjer han.

En erfaren forretningsmand

Omar Ishrak tiltrådte Medtronic som administrerende direktør i juni 2011, hvorefter han gik i pension i april 2020 og fortsatte som bestyrelsesformand og bestyrelsesformand indtil december 2020. Tidligere var han præsident og administrerende direktør for GE Healthcare Systems og havde stillinger i Diasonics, Vingmed og Philips Ultrasound.

I januar 2020 blev han udnævnt til uafhængig formand for bestyrelsen for Intel. Han sidder i øjeblikket også i bestyrelsen for Cleveland Clinic. Han er medlem af bestyrelsen for Minnesota Public Radio samt Asia Society, den førende uddannelsesorganisation dedikeret til at fremme gensidig forståelse og styrkelse af partnerskaber mellem folk, ledere og institutioner i Asien og USA.

Cargills væsentligste forretningsområder inkluderer blandt andet handel, indkøb og engrosvirksomhed med korn og andre jordbrugsvarer, husdyrbrug og foder, produktion af fødevareingredienser såsom stivelse, glukosesirup og vegetabilske olier til brug i forarbejdede fødevarer og til industrielt brug.

Virksomheden beskæftiger 155.000 ansatte i 70 lande, og har 155 års erfaring med at levere produkter og ydelser inden for fødevarer, landbrug, finans og industri til hele verden.

Læs også