Tid til vegansk leverdreng: Vegansk postejfabrikant laver aftale med Coop i Sverige

Huj indleder et nyt samarbejde med Coop. Det betyder, at Coop-butikker i Syd-regionen, Vest-regionen og Stockholm med omkringliggende kommuner har mulighed for at købe veganske pålæg fra Huj.

Der er godt nyt til de svenske veganere, eller til de danske veganere, der planlægger en tur til Sverige efter pandemien. 

Huj, en af landets største postejproducenter, har netop indgået et samarbejde med Coop om at tilbyde deres veganske postej i en række af Coops butikker i Sverige. 

I alt vil omkring 200 Coop-butikker kunne tilbyde Hujs veganske produkter.

- Vi er meget glade for, at vi har opnået dette samarbejde med Coop. Deres kunder er meget opmærksomme på både miljø og sundhed, og vi håber, at de vil sætte pris på vores plantebaserede pålæg produceret i vores egen pålægsfabrik midt i Alingsås, siger Hujs grundlægger og administrerende direktør Alice Knap, i en pressemeddelelse.

Huj har allerede aftaler med Bergendahls med City Grossbutikerna og Matrebellerna. I 2020 flyttede Huj ind i større lokaler i en tidligere den tidligere Arla-fabrik i Alingsås, hvor de nu arbejder på at investere i en fuldautomatisk produktionslinje.

Partnerskabet med Coop er krøllen på halen på et 2020, der har vist sig at gavne den svenske virksomhed.

- Vi har et år med stærk vækst bag os, hvor vi trods udfordringer som følge af pandemien har formået at vokse fra omkring 30 detailhandlere til nutidens 230, siger Alice Knap.

Læs også