Endnu et 2025-løfte: Smithfield Foods vil skabe større gennemsigtighed med deres produkter

I et forsøg på at optimere produktionen på en mere bæredygtig og sund måde, har en af USA’s største kødproducenter valgt, at de vil gøre deres produktbeskrivelser mere præcise for forbrugerne og samtidig skruer de ned for sukker og saltindholdet på tværs af hele produktlinjen.

Smithfield Foods Inc. annoncerede i sidste uge, at virksomheden sætter kurs mod større fokus på sundhedsmål som en del af dens omfattende engagement i bæredygtighed og kontinuerlig produktforbedring. I 2025 vil virksomheden skabe mere klar emballagemærkning på tværs af sin portefølje, samtidig med at den reducerer natrium og sukker med 10 procent i alle produkter.

- Hos Smithfield innoverer vi konstant for at imødekomme de stadigt skiftende behov hos forbrugere, der i stigende grad søger mad med forbedrede ernæringsprofiler og ren, gennemsigtig mærkning, siger Stewart Leeth, Chief Sustainability Officer for Smithfield Foods i en pressemeddelse og fortsætter: 
- Vi forstår vigtigheden af løbende at udvikle vores operationelle praksis og bæredygtighedsprogram for at understøtte disse mål. Vores tilføjelse af sundhed og velvære som en bæredygtighedssøjle understreger vores løbende forpligtelse til at lede branchen inden for gennemsigtighed og nærende proteinprodukter af høj kvalitet.

Øget gennemsigtighed, lavere kompleksitet

Forbrugere ønsker i dag i langt højere at vide mere om, hvad der er i de fødevarer, de køber, og de vil have forenklede etiketter med ingredienser, som de kan forstå og udtale for at træffe informerede valg når de handler.

Det er blandt andet derfor, at Smithfield forpligter sig til at øge gennemsigtigheden af etiketter og fortsætte med at reducere produktets etiketters kompleksitet. Det vil virksomheden gøre ved at forkorte ingredienserklæringer, hvor det er relevant, og anvende renere mærkning på tværs af sine produkter inden 2025.

Dette mål bygger på eksisterende gennemsigtighedsbestræbelser, herunder fjernelse af konventionelle ingredienser, der ikke er kendt for den gennemsnitlige forbruger til fordel for naturlige ingredienser fremstillet af eddike, selleri og kirsebærpulver.

Virksomhedens online "Ordliste over ingredienser", der blev lanceret i 2016, er også den første online ressource af sin art leveret af et proteinfirma og lister definitioner på over 100 ingredienser, der findes i Smithfield-produkter.

Sukker og salt sænkes

Mens salt og sukker er integrerede komponenter i en velafrundet diæt, der bevarer mad og forbedrer smagen, har forskydninger i forbrugernes forventninger inspireret en fælles indsats for at reducere brugen af disse ingredienser. I 2025 vil virksomheden sænke salt- og sukkerindholdet med hele 10 procent på tværs af hele produktionslinjen.

Denne forpligtelse supplerer eksisterende produkter i virksomhedens amerikanske portefølje, der giver forbedrede ernæringsmæssige fordele og forenklede ingredienser uden kunstige ingredienser. 

Læs også