Amerikansk fødevaregigant i stor ledelsesrokade

Smithfield Foods kunne torsdag annoncere nye ledelsesudnævnelser efter Dennis Organs tiltræden som præsident og administrerende direktør i virksomheden.

Smithfield Foods kan byde velkommen til en række nye ansigter i koncernledelsen, efter Dennis Organ er trådt til som administrerende direktør for den amerikanske fødevarevirksomhed. Således består direktionen af syv direktører, hvoraf flere er hentet ind fra egne rækker. Det skriver Smithfield Foods i en pressemeddelelse torsdag.

- Disse nøgleledere repræsenterer årtier med kollektiv ekspertise inden for virksomheder og brancher. Det er et bevis på vores dybde og styrke i Smithfield, at sådanne talentfulde individer er inden for vores rækker, lyder det fra Dennis Organ. 

- Baseret på vores vejledende principper om ansvarlighed, operationel ekspertise og innovation vil dette team føre vores virksomhed videre. Jeg er begejstret for at arbejde sammen med dem for at forme Smithfields lovende fremtid, tilføjer han.

Salgschef

Russ Dokken udnævnes til salgschef med ansvar for at tilpasse salgs-, marketing-, produktinnovations- og forretningsstyringsinitiativer. Han har haft flere ledende stillinger i Smithfield Foods, herunder hans seneste rolle som administrerende vicepræsident, amerikansk emballeret kød. 

Russ Dokken begyndte sin karriere i 1986 hos John Morrell Food Group, et tidligere uafhængigt driftsselskab, hvor han havde forskellige positioner inden for salg, indtil det blev erhvervet af Smithfield Foods i 1995.

Administrationschef

Keira Lombardo påtager sig et udvidet ansvar som administrativ administrerende direktør og leder virksomhedens administrative operationer, herunder virksomhedskommunikation, eksterne anliggender, regeringsanliggender, HR, investorforhold, juridiske og bæredygtige funktioner. 

Keira Lombardo kom til Smithfield Foods i 2002 og har arbejdet i en række funktioner for virksomheden, herunder som vicedirektør for corporate affairs and compliance.

Økonomichef

Glenn Nunziata fortsætter i sin rolle som økonomidirektør og leder økonomi, regnskab, skat, risikostyring og it-funktioner. Han er også hovedregnskabsfører. Glenn Nunziata kom til Smithfield som økonomidirektør i september 2015. 
Før han kom til Smithfield, tilbragte han 19 år hos Ernst & Young – senest som partner i forsikringstjenester. Han har omfattende erfaring inden for finansiering, kapitalmarkeder, operationel analyse, intern kontrol og corporate governance.

Chef for forsyningskæden

Scott Saunders udnævnes til supply chain-chef med ansvar for hele virksomhedens vertikalt integrerede indenlandske forsyningskæde. Hans tidligere roller i Smithfield inkluderer vicedirektør for den amerikanske forsyningskæde direktør for virksomhedens friske svinekødsafdeling. 

Derudover tilbragte Saunders syv år som økonomidirektør for John Morrell Food Group, et tidligere uafhængigt driftsselskab. Han har mere end 30 års erfaring i fødevareindustrien, da han kom til John Morrell i 2002 og begyndte sin karriere hos Hormel Foods Corporation i 1986.

Strategi-chef

Shane Smith udnævnes til direktør for strategi og hjælper med at udvikle, udføre og opretholde virksomhedens bestræbelser på at opnå vækst gennem egne ressourcer såvel som gennem fusioner og opkøb. 

Shane Smith fortsætter også med at føre tilsyn med virksomhedens europæiske aktiviteter, herunder ekspansion til nye markeder, fusioner og opkøb og kapitalinvesteringer i Smithfields virksomheder. Han kom til Smithfield Foods i 2003 og fungerede tidligere som vicepræsident for europæiske operationer.

Produktionschef

Brady Stewart udnævnes til produktionschef og er direkte ansvarlig for Smithfields strategiimplementering på tværs af de mere end 500 firmaejede bedrifter og 45 produktionsfaciliteter i USA, mens han fører tilsyn med den daglige drift af den indenlandske forretning. 

Han kom til Smithfield i 2017 som vicepræsident og general manager for Kansas City Sausage Company og Pine Ridge Farms, da Smithfield købte virksomhederne. I 2019 blev Stewart forfremmet til administrerende vicepræsident for den amerikanske svineproduktion.

Commodity hedging-chef

Joe Weber er udnævnt til Chief Commodity Hedging Officer, ansvarlig for commodity hedging-aktiviteter og forskning og analyse af økonomiske faktorer, der påvirker forretningen. Derudover administrerer John Weber pris- og omkostningsrisici forbundet med råvareinput og fører Smithfields indsats for svinekøb. Han kom til Smithfield Foods i 1994 og fungerede senest som administrerende vicepræsident for Vækst og Nye Virksomheder-afdelingen.

De syv direktører rapporterer direkte til Dennis Organ med øjeblikkelig virkning.

Læs også