Landbrug for alle: Amerikansk kapitalfond lancerer urban landbrugsfond

Investeringer i en ny fond for urbant landbrug oprettet af kapitalfonden TPP Capital Holdings i Philadelphia er rettet mod social promovering i slumkvarterer.

TPP Capital Holdings (TPP) er en Philadelphia-baseret kapitalfondsforvalter og byudviklingsselskab, der er dedikeret til at forbedre beboernes sundhed i de "sorte og brune" kvarterer ved at give dem adgang til kvalitetsfødevarer.

Fonden har nu meddelt, at den lancerer en investeringsfond for landbrug og fødevarer på 20 millioner dollars (123 millioner kroner). Formålet med fonden er at foretage private ejendomsinvesteringer på i landbrugsfødevaresektoren, i landbruget, på indendørs vertikale gårde / drivhuse, i udviklingen af landbrugsjord samt i føde- og drikkevarevirksomheder. Målet er at mindske kløften, hvad angår sundheds- og sundhedstjenester, mellem befolkningerne i forskellige kvarterer i samme by.

Fonden henvender sig til familiekontorer, enkeltpersoner med høj nettoværdi, professionelle atleter, berømtheder, entertainere og institutionelle investorer. Den sigter mod at være et attraktivt investeringsmiddel for afroamerikanske kvinder og mænd, der er interesseret i at støtte sorte majoritetsvirksomheder. 

- TPP-fondene har 25 års erfaring inden for fødevareindustrien, fødevarevidenskab, fødevareingredienser, fødevareforarbejdning, fødevareteknologi, emballage og markedsføring af fødevarer. Gennem partnerskaber med leverandører af fødevareingredienser, fødevareforskere, fødevarevirksomheder og administrerende direktører og ledere er TPP nu godt positioneret til at opretholde og udvide sin succes, siger Clinton Bush, TPP Capital Holdings medstifter.

Første investering

Netop nu har TPP Capital indgået en investeringsforpligtelse på 2 millioner dollars (12,3 millioner kroner) med Vertical Harvest Lc3, der har bygget en rentabel bæredygtig model til bymæssige hydroponiske gårde (vertical farming, red.). Projektet favoriserer produktionen af frisk lokal mad året rundt, samtidig med at det skaber jobs for underbeskæftigede befolkninger, hvor fokusset er på at ansætte mennesker med intellektuelle og fysiske handicap.

Investeringen tjener til at gennemføre en femårig udvidelsesplan for at opbygge 10 nye drivhuse på 70.000 kvadratmeter, producere over 4,5 millioner kg produkter årligt og skabe op til 550 arbejdspladser i USA.

Virksomheden har også underskrevet en forpligtelse på 5 millioner dollars (30,6 millioner kroner) til egenkapitalinvestering i Vertical Harvest Philly for at bygge og drive et drivhus på 70.000 kvadratmeter. 

Læs også