Grøn milepæl nået: Hollandsk Arla-konkurrent rammer tiårigt klimamål

Det hollandske andelsmejeri, FrieslandCampina, har officielt ramt bæredygtighedsmålsætningen sat i 2010 mod 2020. Med de flotte resultater skruer mejeriet nu forventningerne mod 2030 endnu højere.

Friesland Campina-mejeriet er netop passeret et vigtigt hjørne i forbindelse med sit projekt om ”klimaneutral vækst” mod mere bæredygtighed. For ti år siden var målet at øge produktionen inden 2020 og samtidig holde drivhusgasemissionerne på niveauet i 2010.

Ifølge virksomheden er produktionsmængden steget med 13,6 procent i løbet af de sidste ti år. Da landmænd har reduceret emissioner, og forsyningskæden også består af mere grønne energier, er de samlede rapporterede drivhusgasemissioner i 2020 faktisk endnu lavere end i 2010.

Den administrerende direktør i FrislandCampina, Hein Schumacher kan nu stolt kigge tilbage over den seneste tiårige periode med tilfredsstillende resultater:

- Jeg er stolt over, at vi har opnået dette sammen; både vores medlemslandmænd, der reducerer drivhusgasser på deres gårde, såvel som vores medarbejdere, der virkelig har taget energiovergangen til sig ved at implementere grøn energi i vores forsyningskæde. Denne præstation understøtter, at vi er på rette vej, men også at vi ikke er der endnu, siger han og fortsætter:

- En af prioriteterne i vores nyligt lancerede bæredygtighedsprogram 'Nourishing a better planet' er: et bedre klima, en kulstofneutral fremtid. Det betyder, at der ikke er tid at spilde, men at vi er nødt til smart at aktivere det næste trin: reducere vores drivhusgasemissioner med over en tredjedel inden 2030.

Kulstofneutrale mejeriprodukter i FrieslandCampina handler om mere end at reducere emissioner. Det handler ifølge den administrerende direktør også om positiv indvirkning på biodiversiteten og gøre jord stærkere til kulstofbinding. Derfor er det vigtigt, at vi virksomheden fortsat måler miljøpåvirkningen. Bæredygtighedsmålinger er også vigtige for at belønne bæredygtige landmænd, afslutter han.

Læs også