Endnu en Brexit-konsekvens: Supermarkeder advarer mod madmangel

Flere supermarkedskoncerner i Storbritannien har advaret om mangel på fødevareforsyning i Nordirland som følge af Brexit.

Ifølge medieindberetninger sendte administrerende direktører for britiske fødevarekæder, herunder Tesco, Sainsbury, Asda og Marks & Spencer, et fælles brev til den britiske kabinetssekretær, Michael Gove, hvori de opfordrede regeringen i London til at forhindre en "betydelig forsyningsforstyrrelse" i de kommende måneder. 

Det skriver fagmediet, Fleischwirtschaft.

Fristen, der muliggør forenklet kontrol af fødevareforsyninger til Nordirland, slutter allerede den 31. marts. Han svarer, at der er behov for en tidlig aftale om en langsigtet løsning med EU. Der kræves også mere tid til at oprette det nye handelssystem og hjælpe med at overvinde de nye bureaukratiske forhindringer inden for told- og fødevarekontrol.

Han meddelte yderligere, at forsyningsflaskehalse er uundgåelige. Ved årsskiftet forlod Storbritannien EU's indre marked og toldunion. Siden da har overgangsregler været på plads for landets del af Nordirland for at undgå en "hård grænse" med EU-medlemmet Irland. Ifølge rapporter i de britiske medier var hylder i nogle supermarkeder i Nordirland allerede tomme i sidste uge på grund af vanskeligheder med at importere friske varer fra Storbritannien på grund af de nye bureaukratiske forhindringer.

Læs også