Bitter bønne: Honduras kaffeeksport tager et dyk

Eksporten af kaffe i en af de største kaffeproducerende lande i verden, Honduras, faldt i januar med hele 18 procent. Det vurderes, at det er en konsekvens af lavere efterspørgsel grundet pandemien og de mange nedlukninger af kaffebarer og andre salgskanaler.

Covid-19-pandemiens jerngreb kan stadig føles overalt i fødevarekæden. Det kan især mærkes i produktionsdelen hos de mere eksklusive madvarer. Honduras kaffeeksport faldt nemlig med 18 procent i januar, på grund af pandemirelaterede nedlukninger har tvunget den globale efterspørgsel på kaffe i knæ. Det viser data fra det nationale kaffeinstitut, IHCAFE.

Den mellemamerikanske nation eksporterede 590.481 poser á 60 kg i januar sammenlignet med 718.886 i samme måned sidste år.

- I januar fortsatte efterspørgselsproblemerne på verdensmarkedet på grund af de fortsatte begrænsninger i flere lande på grund af spredningen af Covid-19, siger Miguel Pon, administrerende direktør for Honduras Association of Coffee Exporters til Reuters og fortsætter:

- Der er også meget kaffe på markedet.

IHCAFE-myndigheder har derfor sænket eksportprognosen for den nuværende 2020-2021-høst til 5.606.871 60 kg poser, hvilket er 10,7 procent lavere end oprindeligt forventet.

Foruden Covid-19 er tallene også justeret på grund af et fald i produktionen efter en række orkaner ramte Honduras sent sidste år.

Læs også