Landmænd, der lever af blod og mælk fra deres køer

For få år siden var der en stadig stigende konflikt mellem lokale landmænd med store, græssende kvægflokke og bevarelsen af leveområder for de kendte, afrikanske vilde dyr. Nu er der fundet en løsning, som både har givet tilfredse landmænd og et stigende antal vilde dyr.

- Vi tapper jævnligt blod af hudfolden under køernes hals, blander det med mælk og drikker det, fortæller Ole-Muli, mens vi står og venter på de store kvægflokke, som skal komme hjem fra græsning.

Ole-Muli er kvægavler ligesom de fleste andre af de 350 Maasaier, der bor i landsbyen i det sydlige Kenya, som Effektivt Landbrugs udsendte besøger i denne uge.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også