Mange svinemunde at mætte: Kina på vej mod rekordimport af sojabønner

Kina forventer at importere mere end 100 millioner ton sojabønner i 2020. Ifølge en direktør i den førende statsejede kornhandler COFCO er dette en ny rekord. Den store mængde sojabønner skyldes genopbygning af landets enorme svinebesætning, der øger efterspørgslen efter proteinet.

Efter at være hårdt ramt af afrikansk svinepest i 2019, har det taget det kinesiske marked tid at få fremgang i sin svinebestand.

Nu skriver vi 2021 om kort tid og den kinesiske svinebestand vokser stødt. Faktisk har Kinas landbrugsministerie udtalt, at landets svinebesætning er kommet sig til mere end 90 procent af det normale niveau inden udgangen af november. Nogle analytikere er imidlertid fortsat skeptiske over omfanget af opsvinget.

Det skriver Reuters.

Den øgede bestand af svin kræver noget protein. Derfor importerer landet nu mere end 100 millioner ton sojabønner.

Kinda forventer at knuse 92,6 millioner ton af bønnerne i år, lyder det fra Zhou Jishuai, vicegeneraldirektør for afdæknings- og handelsafdelingen for COFCO olier og oliefrø.

Zhou Jishuai sagde yderligere, at sojamelets efterspørgsel forbliver stærkt i dette kvartal og ind i første kvartal næste år.

Efterspørgslen efter sojabønneolie forventes ligeledes også at stige mere end 6 procent i år takket være den stigende anvendelse af olien i biodiesel og dyrefoder.

Læs også