En kold overraskelse: Fund af Covid-19 på is i Kina

Ifølge en rapport fra Kina, er der blevet fundet Covid-19 virus på en bøtte med is i en by nær Beijing.

Is bliver af rigtig mange forbundet med tryghed og forkælelse. Ingen vil umiddelbart tænke det som en trussel mod andet end strandfiguren.

Ikke desto mindre er Covid-19-virus netop blev fundet på is produceret i det østlige Kina, hvilket medførte en tilbagekaldelse af kartoner fra samme producent, lyder en rapport fra den kinesiske regering.

Daqiaodao Food Co. i Tianjin, der støder op til Beijing, er efterfølgende blevet forseglet og virksomhedens medarbejdere blev testet for Covid-19, lyder en erklæring fra byen. Der var imidlertid ingen tegn på, at nogen havde fået virussen fra isen.

De fleste af de 29.000 kartoner i forsendelsen var endnu ikke solgt. Det forlyder sig også, at 390 solgte is-bøtter i Tianjin blev sporet, og myndigheder andre steder blev underrettet om salg til deres områder.

Ingredienserne omfattede New Zealandsk mælkepulver og vallepulver fra Ukraine, sagde den kinesiske regering.

Den kinesiske regering har foreslået, at corona, der først blev opdaget i den centrale by Wuhan i slutningen af 2019, kom fra udlandet. Regeringen har også fremhævet, hvad den siger er opdagelser af Covid-19 på importeret fisk og anden mad, selvom udenlandske forskere er skeptiske.

Læs også