Retssag mod kødgigant: Tyson Foods vildledte aktionærer om Covid-19-protokoller

Den store amerikanske kødproducent, Tyson Foods, er endnu engang i vælten. Nu sagsøges virksomheden for at have bedraget aktionærer med vildledende oplysninger om dets evne til at bekæmpe spredning af Covid-19-virus på dens faciliteter.

Tyson Foods, en af USA's største kødproducenter, står endnu engang med en retssag på hænderne. Denne gang om påstået bedrageri overfor virksomhedens aktionærer i forhold til vildledende oplysninger om virksomhedens bekæmpelse af Covid-19 på fabrikkerne og den fortsatte spredning af virus.

Det skriver Reuters.

Retssagen blev anlagt ved den føderale domstol i Brooklyn og søger en endnu uspecificeret erstatning for Tyson Foods’ aktionærer fra 13. marts til 15. december 2020.

Dette sker på baggrund af et brev fra 15. december fra New York City Comptroller, Scott Stringer, til amerikanske ”Securities and Exchange Commission” (SEC). Brevet bad om at undersøge Tyson Foods sundheds- og sikkerhedsoplysninger til investorer.

Efter at Scott Stringer beskyldte virksomheden for ”åbenlyst fejlagtigt at gengive sit dårlige pandemiske svar", opfordrede han SEC til at undersøge Tyson Foods påstande om, at have overholdt føderale retningslinjer for sikkerhed, fik det virksomhedens aktiekurs til at falde med 2,2 procent den 15. december og 8,5 procent over fem handelsdage.

Tyson-talsmand Gary Mickelson forsvarede virksomhedens håndtering af pandemien og sagde, at den har brugt mere end 500 millioner dollars på medarbejdernes sikkerhed, herunder corona-test på tusinder af medarbejdere om ugen.

- Vores højeste prioritet vil altid være vores folks sundhed og sikkerhed, siger han.

Stringers brev til SEC citerede rapporter om, at Tyson havde mere end tre gange så mange Covid-19 tilfælde - 11.087 pr. 3. december - og dobbelt så mange dødsfald som landets andre kødbearbejdningsfirmaer.

Læs også