Her er verdens fem mest beundrede fødevarevirksomheder

For femte år i træk rangerer den amerikanske fødevarevirksomhed Tyson Foods nummer 1 på magasinets Fortune-liste over verdens mest beundrede virksomheder i fødevareproduktionskategorien.

Tyson Foods er verdens mest beundrede fødevareproduktvirksomhed.

Det fremgår af en ny undersøgelse foretaget af Korn Ferry for det amerikanske magasin Fortune.

Den årlige undersøgelse baserer sig på et spørgeskema, der gives til topledere, direktører og finansielle analytikere for at identificere de virksomheder, der har den stærkeste anseelse inden for deres brancher og på tværs af alle brancher.

- Denne anerkendelse fra erhvervslivet er en enorm cadeau til vores 139.000 dedikerede og talentfulde teammedlemmer over hele verden, sagde Dean Banks, administrerende direktør for Tyson Foods. 

- Vi fortsætter med at sætte vores hårdtarbejdende teammedlemmers sundhed og sikkerhed i første række og er stolte af deres engagement i at producere bæredygtigt og nærende protein af høj kvalitet til at fodre vores land og verden, tilføjer han.

Vil beskytte medarbejderne

Ifølge Tyson Foods’ er virksomhedens højeste prioritet arbejdstagernes sundhed og sikkerhed. Selskabet har brugt mere end tre milliarder kroner på at transformere sine amerikanske faciliteter med beskyttelsesforanstaltninger, fra temperaturscannere og rumdelere til Covid-19-testfaciliteter, samt yderligere lønninger og fordele til medarbejdere.

Ligeledes har virksomheden ansat en hovedmedicinsk officer og yderligere 200 sygeplejersker og administrativt personale i det forløbne år, og planlægger at lancere syv sundhedsklinikker for teammedlemmer og deres familier i år.

I januar annoncerede Tyson Foods et partnerskab med Matrix Medical Network, en klinisk servicevirksomhed, for at sikre, at selskabets amerikanske medarbejdere er uddannede om og har adgang til Covid-19-vaccinerne, når de bliver tilgængelige.

Verdens fem mest bundrede fødevarevirksomheder

  1. Tyson Foods
  2. Archer Daniels Midland
  3. Wilmar International
  4. Louis Dreyfus Company
  5. Ingrediton

Om Fortunes ’Verdens mest beundrede virksomheder’-liste

Fortunes liste over verdens mest beundrede virksomheder er et rapportkort om virksomhedernes omdømme. Siden 1997 har Korn Ferry samarbejdet med Fortune for at identificere, udvælge og rangere verdens mest beundrede virksomheder og afdække den forretningspraksis, der gør disse virksomheder højt anset blandt deres konkurrenter.

For at bestemme placeringen måles virksomhedernes omdømme og ydeevne mod ni nøgleegenskaber: Innovation, personaleadministration, brug af virksomhedernes aktiver, socialt ansvar, ledelseskvalitet, økonomisk soliditet, langsigtede investeringer, kvalitet af produkter og tjenester og global konkurrenceevne. Tyson Foods rangerer nr. 1 i kategorien fødevareproduktion i alle disse ni.

Læs også