Fuglede fra Venstre til Støjberg: SVM-regeringen har mistet sit flertal pga. CO2-afgift

Venstres Mads Fuglede har meldt sig ud af partiet Venstre og ind i Danmarksdemokraterne. Det sker i protest imod regeringens intention om at lægge en klimaafgift på landbruget.

- Jeg har i dag meldt mig ud af Venstre og meldt mig ind i Danmarksdemokraterne.

Det skriver folketingsmedlem Mads Fuglede, Venstre, på Facebook.

Med Mads Fugledes udmelding af Venstre mister SVM-regeringen ifølge DR sit indenrigspolitiske flertal.

- Partier er i deres gode ret til at udvikle sig og bevæge sig rundt i det politiske landskab, men det er også klart, at når man gør det, er der nogen, der vil blive efterladt i den proces. Sådan har jeg haft det gennem længere tid, skriver han og fortsætter:

- Jeg var meget imod regeringsdeltagelsen og mange af de beslutninger, der kom deraf. Den seneste beslutning om at pålægge landbruget en CO2-afgift er jeg helt uenig i. Og intet sted vil den beslutning ramme hårdere end i Vestjylland. Derfor skifter jeg til Danmarksdemokraterne, begrunder Mads Fuglede.

Han understreger dog, at han er valgt til Folketinget for at repræsentere Ringkøbing/Skjern og Vestjylland i Folketinget, og det vil han fortsætte med at gøre.

Håbede på borgerligt Venstre

Mads Fuglede skriver på Facebook, at han hele tiden håbede, at Venstre ville finde tilbage til det borgerlige samarbejde og den borgerlighed, »partiet var præget af, da jeg som dreng meldte mig under Venstres fane«.

Den nu tidligere Venstre-politiker understreger, at hans med Venstre udelukkende er politisk, og Venstres folketingsgruppe rummer en lang række mennesker, som han holder meget af, og det vil han fortsat gøre.

Om skriftet til Danmarksdemokraterne skriver Mads Fuglede:

- Jeg har altid haft et godt samarbejde med Inger (Inger Støjberg, red.). Og jeg glæder mig til at blive en del af et parti, der kæmper for at Danmark ikke skal knække over, at der skal være arbejdspladser i hele landet, og at vi skal have en stram udlændingepolitik.

Mads Fuglede er lige nu på barsel, men vender tilbage til Folketinget den 1. april, hvor han vil få sin daglige gang i Danmarks Demokraternes folketingsgruppe:

- Så glæder jeg mig til at få en hverdag med Danmarksdemokraternes folketingsgruppe, som jeg har lært at kende som solide borgerlige folk. Og så glæder jeg mig til at komme rundt i hele partiet og møde medlemmer og frivillige.

Facebook takker Mads Fuglede sit bagland, Venstres i Ringkøbing, der tog godt imod ham og hans familie, da de flyttede til Hvingel i Vestjylland.

Med Mads Fugledes indtræden i Danmarksdemokraterne er det det andet nye folketingsmedlem indenfor kort tid, idet også Kim Edberg Andersen, tidligere Nye Borgerlige, for nylig har skiftet til Inger Støjbergs parti.

De to folketingsmedlemmers partiskifte betyder, at Danmarksdemokraterne nu har 16 mandater og dermed er det tredjestørste parti på Christiansborg, skriver dr.dk.

Læs mere om CO2-afgift

Den grønne trepart er blevet enige om at pålægge en CO2-afgift på dansk landbrug. Derudover er der lagt op til en »massiv omlægning« af det danske areal. Men hvad betyder det for landmændene?

Læs mere her

Læs også