Arla-rivals nye tiltag: Campina produceres fuldstændigt ved hjælp af grøn elektricitet produceret af landmænd

Flere og flere mælkeproducenter fra det hollandske andelsmejeri FrieslandCampina er også energileverandører. De genererer bæredygtig energi ved hjælp af solpaneler, vindmøller eller gødning - endda sådanne mængder, at den energi, der bruges til produktionen af alle hollandske Campina-produkter, vil genereres af samarbejdet fra 1. januar 2021. Et fint skridt i at gøre hele kæden fra græs til glas mere bæredygtigt.

Arla er ikke det eneste andelsmejeri i Europa, der kan prale af nye bæredygtige tiltag.  Også Arlas hollandske modstykke i FrieslandCampinas kan melde grønt nyt. 

Mejeriet og dets mælkeproducenters ambition er at være klimaneutral i 2050. Dette er en af prioriteterne i bæredygtighedsprogrammet 'Nourishing a better planet'. Virksomheden har arbejdet med overgangen til grøn energi i mange år, hvilket nu viser resultater. 

I øjeblikket genererer FrieslandCampina over 3.000 af sine egne mælkebedrifter grøn energi. Den energi vil virksomheden nu begynde at købe den ekstra-genererede energi fra landmændene.

Mælkeproducent = energileverandør

Bas Roelofs, der er administrerende direktør i FrieslandCampina Consumer Dairy Netherlands byder den nye rolle som medlemmerne får som energileverandører velkommen. 

- FrieslandCampina og vores medlemsmælkeproducenter er i fuld fart på vej mod en mere bæredygtig fremtid. I Holland har Campina allerede været produceret ved hjælp af grøn elektricitet i mange år. Vi vil tage et yderligere skridt ved at begynde at bruge den grønne energi, der genereres af vores medlemmer, og således også gøre vores medlemmer til vores energileverandører. Fra den 1. januar 2021 produceres hele Campina-produktsortimentet ved hjælp af grøn elektricitet produceret på de hollandske gårde. Dette vil gøre vores Campina 'On the way to PlanetProof' produktsortiment endnu mere bæredygtigt, fortæller Bas Roelof i en pressemeddelelse.

Campinas 'On the way to PlanetProof'-serie opfylder de høje krav, som Stichting Milieukeur (et hollandsk miljø-kvalitet-mærkat, red.) stiller inden for områderne dyrevelfærd, natur og klima. 

Brugen af bæredygtiggenereret energi bidrager også til klimaforbedring. I 2020 genererede mælkeproducenter fra FrieslandCampina i alt over 500 GWh (gigawatttimer) grøn elektricitet, hvilket svarer til det årlige energiforbrug for mere end 184.000 hollandske husstande, hvilket er en ny en rekord.

Læs også